Schitterende tentoonstelling 'Kalmthout gestript' in Arboretum

kalmhtout gestript

V.l.n.r. stripjournalist Geert De Weyer, burgemeester Lukas Jacobs, voorzitster VVV toerisme Brigitte Vandenbergh, deputé Inga Verhaert,
conservator Arboretum Bram Rammeloo, schepen van toerisme Sandra Hoppenbrouwers, Jan Francken

[Not a valid template]
Vrijdag 28 oktober werd het startschot gegeven voor de tentoonstelling ‘Kalmthout gestript’. Hij kwam tot stand uit een idee van Jan Francken, die dankzij het Arboretum en Toerisme Kalmthout goede partners vond bij de uitwerking van dit nieuw project. Het wordt een week vol striprijke meesterwerken in het Arboretum te Kalmthout.
Vanaf nu is het Arboretum niet enkel ‘the place to be’ voor plantenliefhebbers maar ook voor zij die zot zijn van strips en houden van de mooiste plekjes in de gemeente. Dit initiatief waar 40 Belgische en Nederlandse stripauteurs hun medewerking aan verleenden, is tevens een primeur voor Vlaanderen. Naast de ambassadeurs ‘Suske en Wiske’ vertoeven nu ook andere striphelden in de gemeente Kalmthout. “De strip ‘Kalmthout gestript’ is een uitgave ontstaan door en van onze inwoners”, aldus initiatiefnemer Jan Francken. Zij somden locaties, evenementen en activiteiten op die hen sterk aan hun gemeente deden linken. Dit resulteerde in 50 plaatsen of activiteiten die in deze uitgave zijn opgenomen. Het resultaat is verbluffend. Burgemeester Lukas Jacobs is trots op deze realisatie en zegt dat Jan boven zichzelf stijgt met dit project. Het is een illustratief overzicht van wat Kalmthout mooi maakt met allerlei frappante plekken die men koestert. Hij zei dat Jan Francken een éénmans toeristische dienst is.
De tentoonstelling is te bezoeken van 29 oktober t.e.m. 6 november in het Arboretum, Heuvel 8 te Kalmthout, weekdagen van 12 tot 17 uur en tijdens het weekend en op 1 november van 10 tot 17 uur.
Tijdens de weekends zijn er een aantal stripauteurs aanwezig om het boek te signeren.
Inkom tentoonstelling: 3 euro (kinderen tot 10j gratis – inkom tentoonstelling + tuin: 8 euro
‘Kalmthout gestript’ met softcover kost 39,95 euro en een exemplaar met een hardcover en drukplaat is 70,00 euro.
Info: www.striproute.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder