Tentoonstelling over het verdwenen Lillo

 Op zondag 4 mei gaat in Lillo een opvallende tentoonstelling door die ingericht wordt door Lillonaar Jos van Aerde. Zij gaat over ‘49,9’. Wat is dit? Het is dan 49 jaar en 9 dagen geleden dat de laatste mis op Lillo Kruisweg plaatsvond.
Voor alle overleden Lillonaren wordt om 10 uur een dankmis opgedragen in de kerk van Lillo Fort. Aansluitend gaat in de Ruilbibliotheek een diareeks door over de verdwenen parochie Sint Benedictus van Lillo-Kruisweg, en een tentoonstelling met doodsprentjes vanaf 1920.
Ook een lijst van overledenen van 1800 tot nu,  is te raadplegen met de mogelijkheid om deze zelf bij te werken met gegevens van overleden familieleden. Nog in de ruilbibliotheek gaat een diareeks door over het verdwenen polderdorp Lillo. En een reeks over de mensen van Lillo, aangevuld met foto’s en krantenartikels uit de jaren 60 toen Kruisweg en Oud-Lillo werden gesloopt. Info: Jos Van Aerde, Kazerneplein 7, 2040 Lillo.Of: vanaerdejos@skynet.be, 0494/211.196.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder