Tentoonstelling ‘Beeldige Kunst’ te Brasschaat

De tentoonstelling ´Beeldige Kunst´,in de St Jozefskapel in Brasschaat, wil kunst brengen die mooi, ontroerend en verleidelijk is. De 3 exposerende kunstenaars brengen werken die niet bedoeld zijn voor het verstand, maar voor het hart. Kunst waar je gewoon graag naar kijkt.

In het werk van Magda Lenaerts staat de mens steeds centraal. Zij vertrekt van plastisch materiaal (klei, papierklei, porselein, was…) dat bij, wijze van spreken, een eigen leven gaat leiden. Een blok ruwe klei groeit uit tot een man, een vrouw, een figuur…

Greet Luyten verrast met intrigerende assemblages. Met allerhande gevonden materiaal creëert zij fascinerende sculpturen. De poëzie in haar werk is nooit veraf. Dat geldt eveneens voor haar cyanotypes (blauwdrukken): een eeuwenoud fotografisch procédé. Je droomt zo weg in een wereld van nostalgische fotografie… Haar fantasiejuwelen zijn mooie kersjes op de taart…

Pol Spelmans is er als kunstenaar van overtuigd dat kunst rechtstreeks moet kunnen raken, zonder bladzijden uitleg. Dat betracht hij in zijn schilderijen en grafisch werk. Hij houdt van magisch realisme. Beelden die tot de verbeelding spreken. Illustraties bij verhalen die de toeschouwer zelf moet verzinnen… Deze kunstenaar creëert een fantasierijke wereld, ergens tussen droom en werkelijkheid.

De expo ‘Beeldige Kunst’ zal je ongetwijfeld met een goed gevoel verlaten. 

Aperitiefconcert

Dit laatste zal zeker ook het geval zijn na het sfeervolle aperitiefconcert, zondagvoormiddag 2 oktober om 11 uur. Het ensemble Kapellmeister brengt dan ‘Parels uit de Duitse en Weense barok’. Na het concert krijgen de aanwezigen een drankje aangeboden.

Kortom: een uitzonderlijke gelegenheid om tijdens één weekend in Brasschaat te genieten van mooie muziek én een mooie tentoonstelling. Een prachtige combinatie!

De tentoonstelling gaat door in de St. Jozefskapel, Augustijnslei 76 te Brasschaat op 30 september (18-21 uur) op 1 oktober (13-18 uur) op 2 oktober (14-18 uur)

Kaarten aperitiefconcert via www.cultuurcentrumbrasschaat.be of cultuurcentrum@brasschaat.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder