22ste orgelfestival met fietstocht en concerten

Bart Jacobs © Jiří Sláma

EKEREN – Met een orgelfietstocht en twee orgelconcerten met top-organisten wordt oktober de orgelmaand in Ekeren. Orgel Ekeren spaarde hiervoor kosten noch moeite.

Wie het sportieve met het muzikale wil combineren, kan op zondag, 2 oktober gratis deelnemen aan de 6de orgelfietstocht. In drie kerken wordt telkens gedurende een veertigtal minuten uitleg over het aanwezige orgel en een kort orgelconcertje gegeven.
De eerste etappe om 15 u is in de Sint-Laurentiuskerk van Ekeren-Schoonbroek. De tweede halte om 16 is in de kerk van O.L.V.v. Altijddurende Bijstand in Ekeren-Mariaburg. De laatste rit start om 17 u in de Sint-Jozefkerk van Kapellen-Hoogboom. Inschrijven hoeft niet. Orgeldocent Ben Van Nespen van de Muziekacademies Ekeren en Wilrijk is de gastorganist.

Orgelconcert

Op zaterdagavond, 8 oktober concerteert Masako Honda (Japan) in de Sint-Lambertuskerk van Ekeren-centrum. Het concert herdenkt het tweehonderdste geboortejaar van de Belgisch-Franse componist César Franck op het Forcevilleorgel uit 1713. Op zondagnamiddag, 23 oktober haalt Orgel Ekeren een echte topper naar de Sint-Laurentiuskerk van Ekeren-Schoonbroek. Bart Jacobs, organist-titularis van de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal (Brussel) trekt dan alle registers open van het gerestaureerde 17de eeuwse Bremserorgel uit het verdwenen polderdorp Wilmarsdonk.
De kaarten voor deze concerten kosten 10 euro in voorverkoop of 12 euro aan de kassa.
Bestellen en meer info is te vinden op www.orgelekeren.be of 0475/393885.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.