Win vrijkaarten voor voorstelling “Moederpijn” van Karin Jacobs

          

KAPELLEN – Oorspronkelijk had KAS Karin Jacobs geprogrammeerd in het voorjaar – dat kon wegens ziekte van de actrice niet plaatsvinden. Maar in oktober komt ze naar ’t Kerkske met “Moederpijn”. En meteen een topper met stevige lokale roots, want de actrice woont in Stabroek.

“Doe nooit wat je moeder zegt, dan komt het allemaal terecht”, schreef Annie M. G. Schmidt ooit als grap.
Omgekeerd zou beter zijn, zegt Karin Jacobs: “Sommige moeders zouden beter luisteren naar hun kind.”

In de monoloog “Moederpijn” vertelt de actrice, bekend van haar rol in Wittekerke, maar vooral als mama van Jelle en Clara Cleymans, over de relatie met haar eigen moeder.
Hun gezamenlijk pad liep niet altijd over rozen. Het was eerder een parcours met vallen en opstaan. Karins moeder slikte namelijk jarenlang pillen alsof het snoepjes waren. Elk pijntje, elk kwaaltje, al dan niet ingebeeld, nam buitengewone proporties aan en bestreed ze met overdreven veel medicatie. De komedie “Le malade imaginaire” van Molière was een lachertje vergeleken met haar hypochondrisch gedrag.

Dat maakte dat Karin geklemd zat tussen twee BV-kinderen aan de ene kant en een ‘drama-queen van de bovenste plank’ aan de andere kant. Regelmatig was het evenwicht zoek en wankelden de familiale fundamenten. Dat leverde soms hilarische toestanden op, maar vaak met een pijnlijk randje.

Met deze voorstelling maakt Karin komaf met het verleden en blikt ze hoopvol de toekomst tegemoet. Tenslotte is ‘moeder zijn’ als het opvouwen van een hoeslaken … Niemand weet precies hoe het moet, maar met liefde en geduld raak je al een eind op weg.

Ondersteund door een vleugje muziek weeft ze menselijke tekortkomingen tot een warm geheel. Een getuigenis; geestig, ontroerend en herkenbaar.

De voorstelling gaat door op vrijdag 7 oktober om 20.20 u in ’t Kerkske , Kapelsestraat 182 te Kapellen. tickets: 18.00 euro – voorverkoop (tot 24 u vooraf): 15.00 euro

info en tickets: www.kasattenhoven.be

Wij mogen van KAS 2 x 2 vrijkaarten wegschenk aan onze lezers. Stuur een mailtje voor 5 oktober naar redactie@publipolder.be

©KAS

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *