Talent uit eigen streek in finale Humo’s Rock Rally


Maar liefst 824 bands schreven zich in voor ‘Humo’s Rock Rally 2018′ wedstrijd. 100 kregen de kans om zich live te bewijzen. Na de schifting speelden 20 de halve finales, en de beste 10 strijden uiteindelijk op zondag 22 april, in de Ancienne Belgique, onder elkaar voor de uiteindelijke overwinning en eeuwige roem. Onder de 10 finalisten vinden we de band The Calicos terug, met talenten uit eigen streek.
The Calicos zijn ontstaan als een backing band van singer-songwriter Matt Watts. Samen met hem namen ze in 2013 het album Wayward Wind op voor het Ekerse label Bobonne Records. Hierna volgde een korte tour doorheen Vlaanderen en Nederland. 
Matt Watts nam vervolgens een intiem solo-album op. The Calicos besloten om aan eigen materiaal te werken onder muzikale leiding van Quinten Vermaelen. Na enkele try-outs was duidelijk wat de bezetting ging zijn en welke nummers er gespeeld moesten worden. 
De uiteindelijke samenstelling bestaat uit de broers Quinten (22) en Maxime Vermaelen (26), zonen van Jan Vermaelen en Els Rombouts, afkomstig uit Stabroek. Neef Aäron Koch (23) zoon van Stefan Koch en An Rombouts, eveneens afkomstig uit Stabroek en Berendrecht. Guido op de Beeck (28) zoon van dr. Op de Beeck, huisarts in Ekeren. Arne Joosen (28), zoon van kapper Eddy Joosen uit Stabroek. Sinds enkele maanden is daar ook het laatste lid Sander Smeets (23) uit Hove aan toegevoegd en zijn The Calicos nu compleet.
Momenteel zitten de The Calicos dus in de finale van Humo’s Rock Rally 2018, wat ook het initiële doel was van de inschrijving. Vanaf hier kan het dus enkel maar beter! Misschien treden zij wel in het voetspoor van o.a. School is Cool, The van Jets, Gooze …..
U kan zélf € 2.500 uitdelen aan uw favoriet (en een retestrakke smartphone aan uzelf) door te stemmen op de Sabam for Culture Publieksprijs!
Bekijk ook even https://www.facebook.com/TheCalicos/ – Vibe: http://vi.be/thecalicos

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *