Supportersclub Wietse Bosmans kent ‘vliegende’ start

De grote zaal van het Strijboshof liep woensdagavond aardig vol voor de officiële start van de Wietse Bosmans supportersclub.
Daar waar de avond startte met een zeventig leden, zat men rond 22 uur aan een kleine 180 leden, een vliegende start letterlijk en figuurlijk want onder de aanwezigen werd er zelfs een helikoptervlucht verloot.

René Vermeiren, de wielerstem bij vele koersen, praatte de avond aan elkaar en gaf eerst het woord aan de voorzitter van de supportersclub Jacky Konings. Jacky vertelde ons hoe enkele maanden geleden het idee begon te rijpen om een supportersclub op te richten voor Wietse. Een bestuur werd opgericht en de zaken gingen aan het lopen, hij dankte iedereen die van ver of dichtbij betrokken was bij de oprichting van deze club: familie, vrienden en sponsors. Het nieuwe supporterslokaal, waar Wietse hopelijk nog heel wat titels mag vieren, is het gekende café ‘De Zoeten Inval’ te Kalmthout. Burgemeester Lukas Jacobs had het in zijn toespraak over het toch wel harde beroep waar Wietse voor kiest en ook de grote druk die daarmee gepaard gaat. “Maar anderzijds is het voor Wietse ook een voorrecht veldrijder te mogen zijn”, aldus de Kalmthoutse burgemeester. Hij hoopte Wietse nog enkele malen op het gemeentehuis te mogen huldigen. Tenslotte peilde René Vermeiren samen met Wietse zelf nog even naar de toekomstplannen van deze 20 jarige belofterenner. Dat Wietse als jong ventje niet weg was van de fiets gaf hij ruiterlijk toe, maar eens het veldrijden gezien op televisie begon het te jeuken. Als jonge veldrijder fietste hij vooral wedstrijden in Nederland. De doorbraak was toch zijn overwinning op het Belgisch kampioenschap voor Juniors te Ruddervoorde in 2009. Voorlopig blijft Wietse zijn focus vooral richten op het veldrijden en neemt de weg erbij als voorbereiding op het veldritseizoen. Op de vraag waar dit jaar zijn ambities liggen werden diverse podiumplaatsen en toch wel 1 titel vooropgesteld en dan nog liefst op het WK veldrijden in Koksijde. Ook de website www.wietsebosmans.be werd voorgesteld, opgemaakt door een neef van Wietse. Hierop kunnen de supporters zich aanmelden en is er een wekelijkse fotowedstrijd. De website staat open voor iedereen, enkel wie mee op het forum wil of aan de foto-wedstrijd wil deelnemen moet zich aanmelden en heeft een supporterskaartnummer nodig.

Wiesa Loos supporter nummer 1
Opmerkelijk bij de voorstelling was de ode die Wiesa Loos, eigenares van supporterslidkaart nummer 1, bracht aan Wietse en zijn vriendin Sarah. In lang gedicht liet zij blijken Wietse goed te kennen en het nummer 1 van de supportersclub waardig te kunnen dragen. Na deze ode werd een grote feesttaart binnengebracht en is de Wietse Bosmans Supportersclub met een vliegende start vertrokken.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *