Succesvolle tweede netwerkdag voor de zorgverstrekkers van Stabroek

De tweede editie van de netwerkdag voor zorgverstrekkers werd een succes

STABROEK – Op zaterdag 18 maart heeft de gemeente Stabroek een succesvolle tweede editie van de netwerkdag voor zorgverstrekkers gehouden. Verschillende hulpdiensten, zoals Politiezone Noord en het OCMW gingen in gesprek met de zorgverleners van de gemeente om de inwoners in financiële nood nog beter te kunnen ondersteunen.

De netwerkdag ging door in De Oude Brouwerij in Hoevenen. Schepen van Sociale Zaken, Herman Jongenelen (CD&V) ontving 45 zorgverstrekkers om de banden met elkaar te versterken: “Eerst hebben we verschillende hulpdiensten aan het woord gelaten. 1 Gezin, 1 Plan en Zorgzame Buurt zijn twee diensten die van groot belang zijn in de hulp van gezinnen in nood. Nadien hebben we ook kort Het Schoem voorgesteld.”

Op Het Schoem, naast het gemeentehuis van Hoevenen, komen verschillende meergezinswoningen te staan, bejaardenflats, zorgappartementen en sociale diensten van de gemeente.

Speeddates

De focus van de netwerkdag lag dit jaar op speeddates. “Aan de ene kant van de tafel hadden we de verschillende hulpdiensten (politie, OCMW, …) en aan de andere kant alle zorgverleners (dokters, kinesisten, …) van Stabroek. Ze kregen 5 minuten om met elkaar in gesprek te gaan en te bekijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen in de toekomst. Als de tijd op was, schoven ze door om met iemand anders te praten.”

Tijdens de speeddates leer je elkaar beter kennen

De speeddates hadden het doel om elkaar te leren kennen en elkaar te ondersteunen in hun job. “Als er bijvoorbeeld een patiënt is die de kinesist niet kan betalen en daardoor niet geholpen kan worden, kan de kinesist het OCMW aanspreken om te bekijken wat er mogelijk is om de patiënt te helpen”, zegt Herman Jongenelen. “Dankzij dit netwerkmoment weet die kinesist dan hoe en wie hij/zij van het OCMW moet aanspreken om de patiënt toch de hulp te geven waar die recht op heeft.”

De schepen kan spreken over een geslaagde editie. “45 hulpverleners die het heel druk hebben in hun job, hebben toch de moed gevonden om op zaterdagvoormiddag naar dit moment te komen. Dat is een goed signaal en een teken dat zulke netwerkdagen nodig zijn om de hulp voor onze inwoners in nood te kunnen vergroten.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *