"Strograss" in Kapel Heuvels te Stabroek

strograss
Op vrijdag 20 september organiseert Kas (Kunstencentrum Attenhoven Stabroek, een optreden van de folk, bluegrassgroep “Strograss” in de kapel van de Heuvels aan de Waterstraat te Stbroek. Start om 20.20 uur.
‘Tussen Vlaanderen en Frankrijk, tussen Ierland en Amerika : folk en roots zijn nog nooit zo levend geweest en Strograssis daar het   bewijs van. Accordeon, viool, banjo, gitaren, bas en, vooral, veel stemmen. Eigen nummers en oude wortels :the new tradition is alive.’ HT Roberts. De muzikanten van Strograss kruisten elkaar tussen 2005 en 2010 rond een gedeelde passie voor akoestische rootsmuziek (folk, bluegrass, old-tim, wereldmuziek, vroege jazz…), alsook voor goeie songs en eigenzinnige arrangementen. In die 5 jaar speelden ze een 150-tal concerten op de podia van theaters, festivals en muziekpubs in België, Noord-Frankrijk en Nederland.
“Dit eigenzinnige Gentse roots-quintet maakte de lovende reacties op het debuutalbum ‘The world is one big hill’ helemaal waar tijdens de zomerfestivals (o.a. Gentse Feesten, Dranouter, Deerlycke Folk, Herbakkersfestival, Dozfest…) en kwam als overtuigende winnaar uit de bus van de folk- en rootswedstrijd 2013 van muziekmozaiëk. Voordien eindigden ze ook als derde in de finale van de Dranouter rootsrally, te ontdekken dus !”
Kaarten:  Kassa : 17 € – VVK :   14 € – +55 -26: – 1 €
reservaties@kasattenhoven.be –  Parklaan 211  2940 Stabroek tel.: +32 (3) 219 23 27 –  e-mail: info@kasattenhoven.be –  website: www.kasattenhoven.be
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *