Stripverhalen en striphelden komen tot leven in gemeentepark Brasschaat

Zondag 16 september, van 12 tot 19 uur is het opnieuw “Korte Nacht’’ in het Brasschaatse gemeentepark. Alle gratis activiteiten hebben plaats ter hoogte van de remise en de fonteinen, nabij Kasteel van Brasschaat, ingang Miksebaan, ter hoogte van de Door Verstraetelei. Dit jaar staat alles in het teken van stripverhalen en striphelden. Naast de striphelden Suske en Wiske, Asterix en Obelix en Kuifje zetten de organisatoren ook Kari Lente in het zonnetje.  Kari Lente is de bekendste schepping van de Brasschaatse striptekenaar en scenarioschrijver Bob Mau.  Hij was als illustrator, architect, beeldhouwer en schilder een enorm veelzijdig kunstenaar.

Actieve dag

Kinderen kunnen hun namiddag vullen met het ontwerpen van eigen striphelden. Ze kunnen ook de kneepjes van het vak leren in het labo van professor Gobelin of zich als echte Daltons aan de ketting laten leggen. Het is ook mogelijk mee de hoogte in te gaan met de teletijdmachine van professor Barabas of te leven als Xavier Waterslaeghers. Daarvoor staat de hulp klaar van het Bataljon Artillerie Brasschaat.  Het meest spectaculaire is ongetwijfeld de mogelijkheid om over het water te lopen in de knitselgasbel uit de Kari Lente strip.  Tijdens de namiddag komen ook Suske en Wiske in levende lijve een bezoek brengen aan het gemeentepark. Volwassenen kunnen een verkenningsritje maken met een elektrische auto of elektrische fiets. Voor deze negende editie van de ,,Korte Nacht’’ staan 80 vrijwilligers paraat om alles in goede banen te leiden. Alle activiteiten zijn gratis en heel de dag zijn er voldoende pannenkoeken en drank te verkrijgen. Bovendien kunnen bezoekers zich ook tegoed doen aan een portie mosselen of een koude schotel.  Elk jaar gaat de opbrengst van de ,,Korte Nacht’’ naar een goed doel. Dit jaar viel de keuze op vzw Rotonde, campus Sterrenhuis, en de Brasschaatse sociale kruidenier Kabas.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder