Bekende Vlamingen stappen mee op wandeldag Breek de Stilte

Kom op 9 september met of zonder wandelschoenen (of op stelten), autisme regionaal mee in de kijker zetten!  De ganse dag klaverbladwandelingen van 5,6,7,8km combineerbaar tot 26 km. Ieder ingeschreven wandelaar is verzekerd en maakt kans om een Sony Speakerdock t.w.v. 150€ te winnen.

Om 10.00u kan u met Marijn Devalck aan tafel: ontbijt met op de achtergrond Franky Hayse en Duo Melodie gevolgd door een unieke boswachter wandeling, 7 € p/p inschrijven voor 3 september via 03 665 35 17.

Vanaf 13.00u ontvangen we de BV’s en tal van prominenten en treden in ons gelegenheidscafé tal van artiesten op:
El Praesley, Ferry Ripson, Duo Melodie, De Patrons, Franky Hayse, Kees Praisley, Kriebel en Huksel, Roy Anders, Tilly Dee, en Eli van the Picnick’s

Om14.00u worden onze Bekende Vlamingen waaronder Rocco Granata, Mark Lauwrys en Ben Rottiers samen met alle wandelaars uitgenodigd om met onze clowns, 3 km te stappen voor autisme. Onze clowns gaan de uitdaging aan om deze wandeling door het bos “op stelten” te doen! Onderweg komen ze ook nog komiek “Tommeke” tegen …….

Wil je mee deze ouders en kinderen steunen, voor ieder wandelaar is er een witte ballon, die we als teken van hoop samen de lucht inlaten bij het vertrek van deze wandeling.

Ouders hopen op specifieke zorg voor hun kind met autisme in een nieuwe school, een tehuis, een dagcentrum of beschutte werkplaats, alles loopt meer dan vertraagd. Kinderen uit het buitengewoon onderwijs kunnen niet doorgroeien naar de arbeidsmarkt, ze blijven  op school zitten. Ouders worden boos en angstig omdat ze niet weten waar hun kind volgend jaar naartoe kan. Voor deze doelgroep kan je zelfs niet gaan kamperen voor een schoolpoort om een plaats te krijgen. Je krijgt al op voorhand: “Sorry er is geen plaats voor jouw”.
Er moeten dringend extra plaatsen komen in dagcentra en tehuizen, wil men komaf maken met de al jaren gekende lange wachtlijsten voor de ganse zorgsector, maar vooral voor deze doelgroep met  “nog net iets meer zorg”.
Het is daarom voor ons, vzw” Breek de Stilte”, meer dan een uitdaging om te blijven bouwen aan de persoonlijke toekomstplanning van mensen met autisme! De opbrengst gaat integraal naar nieuwe woongelegenheid voor mensen met autisme.

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis wandelen en genieten van grime en springkasteel. Per paardenkoets kan u van 13.00 tot 18.00 uur ook luilekker genieten van het bos voor 2€ per rit. Het minirestaurant is open vanaf 11.00 tot 19.00 uur. Je kan er terecht voor een natje en een droogje.

Onze overheerlijke pannenkoeken zullen weer gesmaakt worden. Op het menu staan ook koude schotels, stoofvlees, soep, hamburgers, worsten, broodjes, enz.

Het beloofd een zonnige dag te worden een laatste zomerdag om met de kids het bos in te trekken


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder