Street-Art kunstenares Djoels pakt uit met muurschilderij op gevel van Slagerij Wannes

Vicky en Wannes zijn bijzonder trots op de imposante muurschildering

ZANDVLIET – De Street Art kunstenares Djoels uit Eegem, West-Vlaanderen, heeft een prachtig kunstwerk gemaakt op de gevel van slagerij Wannes op De Keyserhoeve in Zandvliet. Wannes zat al jaren met het idee om iets te doen met zijn grijze muur aan de parking van de slagerij. Na lang zoeken stuitte hij op Djoels die op een week tijd een muurschilderij maakte met verwijzingen naar de polder en de beenhouwerij.

Kunstenares Djoels en slager Wannes voor het indrukwekkend kunstwerk met Billy the Bull,
ganzen en de molen van Berendrecht

Wie de laatste dagen voorbij het centrum van Zandvliet reed, kan het werk van Djoels niet gemist hebben. De West-Vlaamse uit Eegem maakte een muurschilderij over de Polder en de slagerij. “Het rund verwijst naar de slagerij, uiteraard, en de ganzen die rond het rund vliegen, is dan weer een link met het gansrijden”, zegt Djoels. Al moest ze wel eerst opzoeken wat het gansrijden juist is. “Ik heb video’s gezien. Ik vond het best speciaal, maar ben nieuwsgierig om het eens in het echt te zien.” Naast de dieren staat ook nog een molen, een verwijzing naar die van Berendrecht.

Djoels is zelf zeer tevreden van het werk. “Ik vind het belangrijk als artiest om vrij spel te krijgen, om mijn hart en ziel te steken in het kunstwerk. Wannes gaf ongeveer een jaar geleden de opdracht om een kunstwerk te maken met die verwijzingen. Ik ben dan aan de slag gegaan en na veel tekenen en nieuwe schetsen zijn we tot dit eindresultaat gekomen.”

Tijdens ons gesprek komt ook slager Wannes een kijkje nemen. “Het ziet er al fantastisch uit”, glundert hij. “Vroeger stond hier een huis naast de slagerij. We hebben die eigendom overgekocht en afgebroken voor een parking. Ik besefte wat voor een knappe muur hier staat, van bijna 100 vierkante meter groot. Toen ik een reportage op ATV zag over Street Art, kreeg ik het idee om zo’n kunstwerk op de muur te zetten”, zegt Wannes.

Al duurde de zoektocht naar een kunstenares toch langer dan verwacht. Wannes: “Ik was toch al 2 jaar aan het zoeken naar iemand. Tot ik het werk van Djoels tegenkwam.” Djoels had al enkele grote kunstwerken in Duitsland en Spanje en volgende maand moet ze naar Parijs. “Vorig jaar heb ik meegedaan aan de beste Street Art kunstenares van de wereld en werd ik 34ste, een resultaat waar ik ongelofelijk trots op ben”, vertelt Djoels. Voldoende redenen voor Wannes om met haar in zee te gaan.

“Maar wat moet je daar dan in godsnaam opzetten?”, vroeg Wannes zich vaak af. “Het moest een link hebben met de beenhouwerij en de Polder en dit resultaat is wat we wilden. Het moest iets mooi worden en dat is gelukt.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *