Stralend Briljanten echtpaar!

Op 26 augustus vierden Leon Vernaeve en Mari-Lou De Weerdt hun 65e huwelijksverjaardag in feestzaal Daemshof te Noorderwijk en werden thuis in de bloemen gezet door het Brasschaats gemeentebestuur. Nadien boden ze aan vrienden en kennissen een drink aan in DC Antverpia. Daar zijn Leon en Mari-Lou graag geziene gasten. Ze komen er vaak eten en maken er veel leute en plezier met de gezellige vriendenploeg.
In 1947 huwden ze in Oostakker. Marie-Lou, geboortig van Schoten, woonde er bij een tante. Leon was beroepsmilitair, had in WO II in Engeland een training gehad en was bijna naar Japan uitgezonden. Hij is trouwens drager van 10 eretekens, waaronder vijf ridderordes. Als militair moest hij wel eens van stek veranderen, zo woonden ze een tijd in Duitsland. Vanaf 1949 kwamen ze in Sint-Mariaburg terecht. In villa ‘Ibi Bene’ op de Kapelsesteenweg 525 vonden zij het goed. Nadien verhuisden ze naar de Isabellalei om tenslotte – vanaf 15 maart 1966 – op de Kapelsestenweg 466 onderdak te vinden. Vandaar wandelt Mari-Lou nog gezwind met haar winkelwagentje naar Delaize. Leon is niet meer zo goed te been, maar rijdt nog wel met de wagen.
Zij genieten van elk moment dat hun gegeven is, zeker als dat kan in het gezelschap van hun nakomelingen: zonen Patrick (1949) en Eric (1960) met hun echtgenotes, drie kleinkinderen en één achterkleinkind.
Polderke
…’Wij zouden ook een graag in het Polderke komen…We zijn net 65 jaar getrouwd… Briljant!  Hebben jullie voor ons….’een pleutske?’
Amai! Da zal nog nie! Een briljanten Mariaburgs echtpaar,  zoiets overkomt ons niet elke maand. Dus: graag!
Leon Vernaeve en zijn echtgenote Marie-Lou De Weerdt zijn  rustige mensen. Beiden genieten ze graag van een lekker eetmaal. Ze zijn graaggeziene gasten in Anverpia waar ze beiden regelmatig middagmalen. leute en plezier maken met de gezellige vriendenploeg vinden ze heel fijn.
Ze huwden in 1947 in het oostvlaamse Oostakker. Marie-Lou, geboortig in Schoten, woonde er bij een tante. Leon was destijds beroepsmilitair en werd tijdens de 2e Wereldoorlog bijna naar Japan  gezonden…
Drager van 10 eretekens, waaronder 5 Ridderordes. Leon loopt daar niet mee te koop, maar fier is hij wel.
Sedert 1949 zijn ze woonachtig in ‘hun’ Sint-Mariaburg. Vooreerst in Villa Ibi bene, Kapelsesteenweg, daarna Isabellalei en sedert 1966 terug Kapelsesteenweg..
Al is ‘briljanten’ Leon niet zo goed meer te been, met de auto rijden lukt hem nog aardig.
Namens de Wijkwerking en de redactie  van het Polderke : hartelijk gefeliciteerd en hopelijk mogen we over 5 jaar het plantina jubileum vieren !
erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *