Stef Vanhaeren in finale 4 x 400 m “Europees Kampioenschap Atletiek”

-Stef---Zürich---4-x-400-Sporza
Flinke verrassing op de laatste dag van het “Europees Kampioenschap Atletiek” in Zürich. Wegens een blessure van Antoine Gillet tijdens de opwarming, moest Stef Vanhaeren (KAPE) als slotloper invallen bij het 4 x 400-team in de finale op zondag 17 augustus. Het Belgische kwartet zette – in een wel heel “speciale” opstelling – met 3’02″60 de beste jaartijd van het estafetteteam neer.
Zonder Jonathan Borlée (gekwetst) plaatste het 4 x 400-team zich op zaterdag 16 augustus met de tweede verliezende tijd nog net bij de finalisten voor de 4 x 400 m. Vooraf had coach Jacques Borlée voor de finale al voor een verrassende opstelling van de ploeg gekozen, door de twee snelste atleten te laten starten. Origineel zag de opstelling er zo uit: Julien Watrin, Kevin Borlée, hordenloper Michaël Bultheel en Antoine Gillet.
Tijdens de opwarming kwetste Antoine Gillet zich echter, waardoor Stef Vanhaeren (die de hele week wel meegetraind had met de aflossingsploeg) de plaats van slotloper moest overnemen. De nieuwe samenstelling – Julien Watrin, Kevin Borlée en de twee hordenlopers Michaël Bultheel en Stef Vanhaeren – moest dan het stokje laten rondgaan over de vier ronden. En dat deden ze met verve !
Het gelegenheidsteam zette immers de snelste jaartijd van de Belgische aflossingsploeg neer: 3’02″60, sneller dan de tijd van 3’03″83 die tijdens de reeksen werd neergezet en alle vorige tijden dit jaar. “Team Belgium” – mét Stef Vanhaeren – werd hiermee 7de in de finale.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder