Kape-scholieren Provinciaal Kampioen Estafetten

PK-Estafetten-17.08.2014-(80)
Met 11 teams trok de Kapelse atletiekclub KAPE dit jaar naar het “Provinciaal Kampioenschap Estafetten” in Booischot. Met de provinciale titel voor de scholieren-jongens en 3 bronzen medailles – eentje voor de miniemen-meisjes en twee voor de heren A.C. – werd het middagje “aflossing” afgesloten.
De benjamins-meisjes van KAPE kwamen tweemaal op de meest ondankbare plaats uit. Zowel op de 4 x 60 m, als op de 3 x 600 m misten ze net het podium als 4de. Hetzelfde lot was de pupillen-jongens beschoren op de 4 x 60 m. Op de 3 x 600 m werden ze 5de. Het kwartet op de 4 x 80 m bij de miniemen-meisjes – Heleen Vermeulen, Jana Berben, Jenthe Dua en Lynn Beck – had andere plannen. En dat resulteerde met een tijd van 43”86 in een 3de plaats en de bronzen medaille. In het langere werk – de 3 x 600 m werden ze 8ste.
Ook de miniemen-jongens kwamen uit op de korte en lange aflossing. Op de 4 x 80 werden ze 7de, op de 3 x 600 m werden ze 6de.
De scholieren-jongens legden er extra de pees op in de 4 x 100 m. En de tegenstanders beten zich stuk op hun tijd van 46”38. Niet alleen leverde hen dit de provinciale titel en een gouden medaille op, maar zij verbeterden hiermee ook het bestaande clubrecord van KAPE in hun categorie. Het winnende team bestond uit Jordi Richter, Jochem Vermeulen, Jordi Van den Eynden en Jeroen Gommers.
Bij afwezigheid van Stef Vanhaeren – actief op het Europees Kampioenschap Atletiek – kwamen de herenploegen in experimentele opstellingen aan de start en kozen ze ook voor de langere estafetten. Op de 4 x 400 m gingen Jordi Van den Eynden, Jordy Van Boven, Jordi Richter en Jeroen Gommers – een extra jong team – naar een tijd van 3’40”67, goed voor een tweede bronzen medaille voor KAPE. Op de 4 x 800 m zag de samenstelling er helemaal ander uit. Tim Vanhaeren, Jeroen Debue, Jochem Vermeulen en Lex Van den Wijngaert finishten in 8’21”76 en haalden daarmee – net als hun jongere clubgenoten – eveneens een bronzen medaille binnen.