Stef Vanhaeren 6de in ½ finale E.K. Atletiek

Stef-400-H-Reeks-Zurich-12.08.2014
Van dinsdag 12 augustus tot zondag 17 augustus werd in het legendarische “Letzigrund”-stadion in Zürich het “Europees Kampioenschap Atletiek” georganiseerd. Stef Vanhaeren plaatste zich op dag 1 al onmiddellijk voor de 1/2 finale van de 400 m horden. Daarin werd hij – na een kamikazestart – 6de met een tijd van 50”63.
Stef Vanhaeren stak de activiteit van de Belgische deelnemers op dit “Europees Kampioenschap Atletiek” in gang tijdens de eerste reeks van de 400 m horden. In een – ondankbare – baan 8 liep hij een tijd van 49″98, zijn tweede duik onder de 50″ dit jaar. Als 5de in deze sterk bezette reeks, kon hij zich – samen met ploegmaat Michaël Bultheel – plaatsen als “beste verliezer”. Fantastisch dus … 2 Belgen in de 1/2 finale op de 400 m horden.
Na de reeksen gaf Stef Vanhaeren volgende commentaar: “Het belangrijkste: ik ben door naar de 1/2 finale en heb nog eens onder de 50 seconden gelopen! Mijn enthousiasme was misschien net iets te groot waardoor ik iets teveel energie in de eerste 250 m heb gestoken, maar al bij al ben ik zeer content met mijn wedstrijd“.
Op dag 2 werden Stef Vanhaeren en Michaël Bultheel terug in het stadion verwacht voor de ½ finales. Stef moest zijn blitzstart bekopen met een terugval op de laatste horden. Maar daar had hij volgende verklaring voor:
Gestreden en gestorven! Als je niet probeert, win je nooit! Op papier had ik zo goed als geen kans om door te gaan naar de finale. Maar eens ik weer op die piste stond en het publiek weer zot zag worden voor de Zwitser die voor mij liep, kon ik mij absoluut niet beheersen! Ik vond het echt plezant om mee te strijden en mijn vel duur te verkopen. Ik kon het allicht ook tactisch beter aanpakken, maar dan loop je vanaf het begin achter de feiten aan. En om dan in de achtergrond ergens te sneuvelen, dacht ik gewoon… alles of niks, ik ga er gewoon voor! Superbenen waren er helaas niet, maar dat heeft mijn dag zeker niet kapot gemaakt! Ik heb mij enorm geamuseerd en het motiveert me enorm om volgend jaar weer een tandje bij te steken, zodat we ook de Europese top het vuur aan de schenen kunnen leggen!”
Met zijn 6de plaats in de ½ finale en de tweede snelste tijd op de 400 m horden uit zijn – nog jonge – atletiekcarrière, mag Stef Vanhaeren zijn verblijf in Zürich afsluiten met “opdracht volbracht” !

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder