Familie Van Agtmael organiseert voorlaatste sjachermarkt in Lillo

 Vandaag zondag 17 augustus vindt traditioneel de Lillose Sjachermarkt plaats.  Het betreft één van de grotere evenementen in de Polder die jaarlijks veel kooplustigen naar het Scheldedorpje lokt.  Men spreekt over één van de drukst bezochte openluchtrommelmarkten in het Antwerpse, want iedereen die graag sjachert kent deze markt.  Bezoekers  komen van heel ver en ook veel uit Nederland.

Het unieke kader van dit vestingsdorpje leent zich dan ook perfect om genietend langs de standen te kuieren, zoekend naar unieke of geschikte voorwerpen.  Tussendoor kan men zich neervleien op één van de vele terrasjes om heel de drukte gade te slaan.  Nevenaktiviteiten zoals jeneverkraam, haringbak, de tent van de ganzerijders, enz. maken het plaatje compleet.
Dit jaar de 38ste editie, voor de 24ste keer georganiseerd door de familie Van Agtmael, 175 standplaatsen. ” Volgend jaar hebben we dus een lustrum en zal onze familie dit evenement voor de laatste maal organiseren”, zo klonk het op een vriendenontbijt.  Over de toekomst van de sjachermarkt is er voor de moment nog onzekerheid maar de familie Van Agtmael hoopt dat iemand zich geroepen voelt om de traditie voort te zetten. ” Onze droom is eigenlijk om iemand te vinden die verder voor het goede doel zal werken”.
“bIn het verleden werd reeds 40.000 euro geschonken aan diverse instanties bvb de Vluchtheuvel in Stabroek, Oscare brandwondencentrum, Moeders voor moeders, de Dikke Zielen e.d.  Ook kleinere of lokale projecten werden ondersteund, bv restauratie orgel v/d kerk in Lillo, de jeugd van Berendrecht Sport, enz.
Bereikbaarheid:
De pendelbus vanuit Stabroek is definitief afgeschaft wegens te weinig belangstelling en dus niet rendabel.
-Wie van Linkeroever komt kan de wagen in Doel achterlaten en van daaruit de gratis overzet naar Lillo nemen, bij aankomst in Lillo bevindt men zich dadelijk op de markt.
– Café Louwke van ’t Licht, dat gesloten staat, zal voor één dag geopend zijn om de drukte mee op te vangen, het wordt uitgebaat door Berendrecht Sport.  Ook het jeneverkraam neemt deze ploeg voor haar rekening.
– Op vraag van de horeca is er een wc-wagen gehuurd om het plasprobleem op te lossen.  Uitbaatster van deze sanitaire wagen is niemand minder dan Raymonda Dierckx, beter bekend als “Mouche”.  De mensen van Lillo zullen allen verheugd zijn om haar terug te zien en de organisatoren zijn blij met de medewerking van de joviale Mouche.
Info:03/568.15.04
 

De drie gebroeders Van Agtmael bij een vorige gelegenheid
De drie gebroeders Van Agtmael bij een vorige gelegenheid

 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *