Stedenbouwkundige aanvraag Kristus-Koningplein te Ekeren

Sinds twee weken hangen een tiental bekende gele affiches die een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning aankondigen in de omgeving van het Kristus-Koningplein.
Het betreft een aanvraag voor rioleringswerken en heraanleg van het plein zelf maar meteen ook van de Alfons Jeurissenstraat en het gedeelte van Villapark tussen Veltwijcklaan en Alfons Jeurissenstraat.
De aanvraag betekent natuurlijk nog niet dat de werken binnen de kortste keren van start zullen gaan want eerst moet de nieuwbouw (met o.a. het toekomstige politiekantoor) aan het plein afgewerkt zijn en dat is pas voorzien tn de lente van 2013.  Overigens schieten de werken aan die nieuwbouw aardig op met behulp van kranen en grote prefabelementen.  Dat laatste ontlokte een voorbijganger de opmerking dat hetgeen de arbeiders op de werf uitvoeren niet als werken kan aangezien worden.  “Waar is de tijd van de mortelbakken, de bakstenen en de ladders?  Hetgeen die mannen doen, da’s niet werken hé, da’s spelen met de kranen hé !”.  De vooruitgang is blijkbaar niet aan iedereen besteed.  (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *