Station Heide (Kalmthout) krijgt eigen Blue-bikestationOp vrijdag 13 juli opende Blue-bike haar 55ste locatie. Die vind je aan het station van Heide in Kalmthout. In totaal staan er 12 fietsen, ideaal voor de inwoners van Kalmthout, maar ook voor toeristen of dagtrippers die tot aan de Kalmthoutse Heide willen fietsen of een bezoekje willen brengen aan het Bijenteeltmuseum of het Arboretum.
“Als je in het station van de trein stapt, ben je heel vaak nog niet waar je uiteindelijk moet zijn”, zegt schepen voor mobiliteit Jef Van den Bergh. “Vanaf nu kan je in Kalmthout een Blue-bike nemen. Er zijn 12 van die deelfietsen beschikbaar. Als de vraag groot genoeg blijkt, komt er een uitbreiding naar het station van Kalmthout.” “De fietsen bieden ook een meerwaarde voor bezoekers van Kalmthout”, vult Sandra Hoppenbrouwers, schepen voor toerisme, aan. “Zij kunnen zo makkelijker de verschillende toeristische plekken zoals de Kalmthoutse Heide of het Arboretum bereiken. Maar ook voor mensen die in Kalmthout werken, bieden de Blue-bikes een oplossing om na een treinrit op hun werk te raken.”
“Vanuit Antwerpen Centraal kan je 3 keer per uur in 22 minuten naar Heide treinen”, zegt Joeri De Visser van Blue-mobility. “Daarna kan je met 10 minuten fietsen op een Blue-bike aan de toegangspoort van het Grenspark Kalmthoutse Heide staan. Ook de KMO-zone Bosduin is binnen dat half uur te bereiken vanuit Antwerpen-Centraal met de combinatie trein en Blue-bike. In beide gevallen is het even snel als met de wagen en sneller als er files zijn. Maar bovenal is het gewoonweg veel handiger, duurzamer en leuker om met de trein tot Heide te komen.”
Om de Blue-bikes te gebruiken, neem je via www.blue-bike.be een  jaarabonnement van 12 euro. Dat komt terecht op een aparte kaart of op je Mobib-kaart van de Lijn of de NMBS. Met je kaart kan je aan de fietsterminal de sleutelautomaat bedienen. Je neemt de fiets die bij je sleutel hoort en je bent vertrokken. Het abonnement is geldig aan alle Blue-biketerminals in België. Door een tussenkomst van de gemeente Kalmthout en het Vlaams Gewest betaal je in Kalmthout per ontlening 1,15 euro voor de eerste 24 uur. Als de fiets langer gebruikt, betaal je een extra ontlening. Per abonnement kan je twee fietsen gebruiken. Maandelijks krijg je een overzicht van je ritten. De betaling gebeurt elke maand per domiciliëring.
Info: www.blue-bike.be, mobiliteit@kalmthout.be, 03 620 22 14
foto’s: gemeente Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *