Tweede ‘eigenzinnige’ Polderklieverskampioenschap in hete omstandigheden

Het podium van het Polderklieverskampioenschap


 

Wie Polderklievers zegt, zegt sfeer, groepsgevoel en kermis. Zo ook dus nu zondag 15 juli om 14 uur toen de start gegeven werd voor het tweede Polderklieverskampioenschap. Niet de klassieke koers van één tegen allen, maar een groepskoers binnen hun eigen leden.
Zeven teams van een zestal renners, met ronkende namen zoals de ‘Per total’, ‘De Zondagskinderen’, ‘De Blue Devils’, ‘Vlijtige Liesjes 2.0’, ‘De Peugeots’, ‘De Power Klievers’, ‘Ploeg E’po’ om klokslag 14 uur de Le Man-start. Eens hun koersschoenen aangetrokken reden de kopmannen van elke ploeg hun eerste rondje, per doorkomst diende een volgende renner aan te sluiten, moest de ploegbidon doorgegeven worden aan de volgende, waardoor het peloton groeide tot 42 renners.
De vele supporters, die zich strategisch hadden opgesteld aan de cafézijde van De Keyserhoeve, hadden een mooi zicht op de wedstrijdboxen alwaar de soigneuses, de pitspoezen zoals de speakers het zegden, hun uiterste beste deden om hun renners te voorzien van gekoelde dranken en de nodige peptalk.
Het kantelmoment van de wedstrijd, de bandenwissel, kondigde zich aan het was Bert Van de Wouwer die als eerste het dorp indraaide, met enige tijdsvoorsprong kon starten aan de gevreesde bandenwissel en ook als eerste terug vertrok. En ja hoor ook dit jaar was er wel weer een team dat mede door de nodige hectiek zijn eerste binnenband naar de bom hielp en zo alle kans op een mooi eindresultaat verloren zag gaan.
Na deze bandenwissel moesten nog 4 plaatselijke rondjes gereden worden onder een loden zon.
De eer om een gans jaar te mogen pochen op café met hun winst van dit jaar ging uiteindelijk naar team ‘E’Po’ bestaande uit Joris Mertens, Tom Jansen, Robin Mercy, Jan Schippers, Fré Bril, Niki Margetic en ploegleidster Astrid Hermans.
Wist ge dat …
– BASF voor de gelegenheid een Olympische vlam ontstoken had om de Klievers te steunen
– Omroepers Bert en Frédéric zich uitstekend van hun taak kweten, zij blijkbaar goede connecties hebben met vele topsporters en de VRT-sportnieuwsredactie
– De bemanning van de teamboxen ons wist te melden dat het aan de kerkmuur gloeiend heet was
– Er nog wat geoefend moet worden met het aangeven van drinkbussen aan voorbijrijdende renners, … de Klievers nochtans zeer vlot pinten kunnen doorgeven.
– Hun mooi arsenaal van clubuitrustingen goed van pas komt tijdens hun eigen kampioenschap
– We slechts één koersende dame zagen dit jaar. Proficiat Magda Breker !!
– Tim Van Haeren dan maar wandelend over de meet ging omdat hij een lekke band had
– De Speakers Fré en Bert volgend jaar op een voorbereidend weekend gaan met één voorwaarde dat de pitspoezen mee mogen
– Speaker Bert even alleen verder moest doen omdat compagnon Fré, net zoals de voetballers op het WK, tijd nam voor zijn familie

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *