Start vernieuwing brandleiding Frans Tijsmanstunnel (R2)

LILLO/HAVEN – Vanaf maandag 7 augustus start een aannemer in opdracht van AWV met de voorbereidende werken voor de vernieuwing van de brandleiding in de Frans Tijsmanstunnel (R2). Deze werken zullen de eerstkomende weken geen verkeershinder met zich meebrengen. Vanaf 9 september zal het verkeer wel impact ondervinden.

Het project in een notendop
De brandleiding in de Tijsmanstunnel is verouderd. Om de veiligheid te garanderen, zorgen we voor een vernieuwing van de volledige leiding in beide kokers. Het gaat over zo’n 1,2 kilometer aan buizen waardoor water opgepompt wordt voor de brandweer in geval van incidenten. Tegelijk neemt de aannemer 46 aansluitingspunten onder handen, 22 per koker en één aan elke tunnelmond. Op die punten sluit de brandweer haar brandslang aan indien nodig. Na de vernieuwing plaatsen we nog een isolatielaag over de brandleiding om bevriezing van het bluswater tijdens de wintermaanden te voorkomen.
Werken tijdens nacht- en weekendsluitingen
De voorbereidende werken starten op maandag 7 augustus en duren tot en met vrijdag 15 september. Tot zaterdag 9 september brengen deze werken geen verkeershinder met zich mee. Nadien starten de werken mét verkeershinder. De detailplanning met weekend- en nachtafsluitingen in september kan je via de website van het Vlaams Verkeerscentrum raadplegen. Klik hier voor de detailplanning

De eigenlijke werkzaamheden aan de brandleiding gaan van start op zondagavond 5 november 20.00 uur en vinden eveneens plaats tijdens nacht- en weekendafsluitingen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *