Start aanleg gescheiden rioleringsstelsel

Aanstaande maandag start de gemeente Kalmthout in samenwerking met RI-ANT met de aanleg van een volledig gescheiden rioleringsstelsel in de Koninglaan, Paridantlei en Berkendreef. Met dit project willen de gemeente en RI-ANT het afvalwater via de verzamelriool in de Kapellensteenweg aansluiten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Kalmthout, waardoor binnenkort het afvalwater van alle inwoners in de Paridantlei en de Berkendreef eerst gezuiverd wordt vooraleer het in de Kleine Aa geloosd wordt. Het regenwater wordt via een gracht en infiltratieleiding opgevangen en afgevoerd.
“In de Berkendreef zal de nieuwe rioolbuis zo veel mogelijk in de berm gelegd worden”, weet Xenia Luxem, projectleider van RI-ANT. “In de Koninglaan en Paridantlei wordt de nieuwe leiding in de wegenis gelegd, aangezien er door de aanwezigheid van nutsleidingen enerzijds en grote bomen anderzijds te weinig plaats is in de berm. De gemeente Kalmthout maakt van de rioleringswerken ook ineens gebruik om aansluitend de wegenis te vernieuwen en verkeersremmende maatregelen te voorzien door de aanleg van enkele verhoogde kruispunten.”

Ook de huisaansluitingen langs het traject dienen op het nieuwe gescheiden stelsel aangesloten te worden. “Met elke bewoner werd samen bekeken hoe dit zo efficiënt mogelijk gerealiseerd kan worden”, zegt afkoppelingsdeskundige Aki Jungbluth. “Op die manier hebben we alle werken die op privéterrein uitgevoerd moeten worden, in kaart kunnen brengen. Om het nieuw aangelegde stelsel optimaal te laten functioneren, is het nu belangrijk dat deze werken uitgevoerd worden vóór het beëindigen van de rioleringswerken in de straat.”

infovergadering

Om alle omwonenden verder te informeren over deze werken, organiseren de gemeente Kalmthout, RI-ANT en de betrokken partners een infoavond op dinsdag 6 september 2011 om 20u in Parochiezaal Zonnedauw (Kapellensteenweg 170, 2920 Kalmthout). Naast informatie over de concrete timing en fasering van de werken, zal ook het aangepaste ontwerp toegelicht worden op deze infoavond.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder