Stabroekse speelcontainer verhuist tot het najaar naar Acacialaan Hoevenen

De speelcontainer staat nu in de Acacialaan te Hoevenen

STABROEK/HOEVENEN/PUTTE – De gemeente investeerde in de aankoop van een speelcontainer. Die verhuist geregeld naar een andere locatie. Op 17 maart krijgt hij een nieuwe en tijdelijke plaats aan de Acacialaan in Hoevenen.


De speelcontainer  is ontworpen om kinderen te prikkelen en aan te zetten tot spelen. De speelcontainer mikt op kleuters en kinderen uit de basisschool. In de speeltruck kunnen de kinderen klauteren en van het ene element naar het andere klimmen. Aan de buitenkant is er een klimmuurtje tegen de wand bevestigd. Wie boven geraakt, kan de glijbaan gebruiken. Alle spelelementen zijn op elkaar afgestemd en zetten de kinderen aan tot spelen met veel fantasie”, legt jeugdschepen Liesbeth Bardyn (CD&V) uit.

In de buurt rond de Acacialaan heeft de gemeente brieven gebust om de mensen en de kinderen uit te nodigen voor de opening van deze nieuwe locatie. Daar is aardig wat volk op afgekomen. Ook het feit dat de gemeente iedereen trakteerde op een ijsje  lokte heel wat volk en niet alleen kinderen.

De kinderen genoten van de speelcontainer

Jeugdschepen Liesbeth Bardyn (CD&V): “Het is nu de vierde keer dat we de speeltruck op een andere plaats in de gemeente zetten. Het begon allemaal aan de rand van het Buynderbos in het centrum van Hoevenen. Daarna verhuisde hij naar het plein aan het Elsenbos en nu zijn we de container gaan ophalen aan de Italiaanse Hoevelaan in Stabroek. Het is de bedoeling dat hij in de Acacialaan blijft tot oktober of november. Dan keert hij waarschijnlijk terug naar Stabroek. Waar precies is nog niet vastgelegd, maar de kans is groot dat hij dan naar de Parklaan trekt.”

Lissa Michels van de Stabroekse jeugddienst: “Je hebt al vlug een plaats van tien meter op tien nodig om de speeltruc veilig te kunnen plaatsen. Zo ben je natuurlijk beperkt in keuzemogelijkheden. De vrachtwagen die voor de verplaatsing zorgt, kan dit gevaarte niet overal kwijt. Hem te veel op een grasveld plaatsen houdt het gevaar in dat de camion wegzakt.”

“De reacties op de speeltruc zijn bijna allemaal positief. Wanneer hij pas op een nieuwe plaats komt, gebeurt het wel dat omwonenden reclameren over het lawaai of over het achterlaten van zwerfvuil. Dat zijn echter uitzonderingen”, geeft schepen Liesbeth Bardyn nog mee.

Tina Van Camp is de mama van Finn (6) en Mia (4) en woont in de wijk. Haar twee kleuters zijn volop bezig met het ontdekken van de mogelijkheden van de speeltruc. “Het is best een goed initiatief van de gemeente. Dit is wel een grote speelweide, maar voor de kleinsten zijn hier weinig uitdagingen. Nu komt daar verandering in en daar ben ik blij om.”

(erva)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *