Stabroekse Cultuurprijs 2010 voor Hugo Cornelissens

Zaterdag 29 januari werd in kasteel Ravenhof te Putte, tijdens de nieuwjaarstontmoeting voor het vereningsleven,  de Cultuurprijs 2010 van de gemeente Stabroek uitgereikt.  Dit jaar was het de beurt aan verdienstelijke personen en werden er zes kandidaten genomineerd.   Thrillerauteur Theo Baeten; kunstenares Corinne Claes; voorzitter van Ikim, Hugo Cornelissens ; actrice, schrijfster en woordkunstenares Karin Jacobs; voorzitter van de vriendenkring Jef Maes en toneelschrijfster – regisseur Nine Van Haute.
Hugo Cornelissens kwam als winnaar uit de bus en kreeg  uit handen van kunstenaar en ontwerper van de penning Hans Hermes, de cultuurprijs  overhandigd.
Hugo Cornelissens is medestichter en nog steeds voorzitter van IKIM (Internationaal Kunst Initiatief Moretus vzw) Opgericht in 1984 staat hij nog steeds aan het roer van de vereniging. Sinds enkele jaren begeleidt hij ook een keramiek atelier in Hoogerheide en twee jaar geleden startte onder zijn  impuls een keramiek atelier in de oude keuken van de Vluchtheuvel in een bijgebouw van het Ravenhof. Regelmatig organiseert hij workshops boetseren en kappen in Ytong op verschillende locaties.
Tijdens zijn actieve loopbaan bij het huidige Evonik/Degussa  richtte hij een kunstcommissie op die permanent tentoonstellingen organiseert in de cafetaria van het bedrijf.
Hugo is mede-iniatief nemer van de permanente tentoonstelling in het WZC Aalmoezenier Cuypers.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *