Enige jeugdhuis polder gaat dicht

Het jeugdhuis, ’t Stabhoe, in de polder sluit zijn deuren.  Er komt nog een afscheidsfuif in het voorjaar en dan wordt ‘t Stabhoe ook administratief en juridisch opgedoekt en is het doek gevallen over het enige jeugdhuis in de polder.
Kristof Uten, Tina Van Hoof, Annelies Kerschot, Johan Cornillie en Sophie Lauwers zitten nog altijd in het bestuur van de jeugdclub. “Wij naderen de dertig of zijn die kaap al overschreden. ‘t Is niet dat we ons nu oud voelen, maar het jeugdhuis draaide de jongste jaren op een beperkte groep medewerkers. Er was geen bestuursinstroom en toch kon die kleine groep nog de nodige activiteiten en praatcafés aanbieden
“Jaar na jaar stelden we vast dat er minder volk naar het jeugdhuis kwam. In het verleden hadden we natuurlijk ook sterke en minder sterke jaren, maar de neerwaartse trend werd hoe langer hoe meer duidelijk.
“Jongeren van nu zijn nog moeilijk te motiveren om zich voor een lange periode te engageren in een jeugdclub. Een jeugdhuis is niet sexy genoeg, en heeft nu een eerder ‘seuterig’ imago”, legt Johan uit. “In gewone cafés staan pooltafels en automaten, bij ons niet. In cafés mag je roken, in een jeugdhuis niet. Wij proberen ons te houden aan het alcoholverbod voor jongeren onder de zestien. Dat is niet overal zo. Meteen wordt duidelijk dat een jeugdhuis het moeilijk heeft om in concurrentie te gaan met cafés en dancings. Het feit dat bij ons de consumptieprijzen veel lager zijn dan in cafés, is voor de jeugd zeker niet meer doorslaggevend”, aldus nog Johan.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *