Stabroekenaar David Van der Jonckheyd in finale “My name is”

Van de drie finalisten in de categorie volwassenen van het VTM-programma “My name is” is David Van der Jonckheyd uit Stabroek er één van. Met zijn imitatie van Elton John  wist hij telkens de jury te bekoren, met een finaleplaats tot gevolg.
David Van der Jonckheyd, 41 jaar jong, afkomstig uit Brecht maar al jarenlang woonachtig in Stabroek, schreef zich voor deelname in na zijn echtscheiding. Hij had zich altijd ingezet voor zijn  vrouw en drie zonen en had nooit werk gemaakt van een carrière.
Dat David koos voor Elton John is niet toevallig. Jarenlang speelde hij in de begeleidingsband van Gene Summer en de technieker noemde hem steeds Elton.
‘Ik had lang haar, een zonnebril op, speelde net als Elton op keyboard en mijn stem vertoonde sterke gelijkenissen met die van hem”, aldus David. Vandaar de keuze.  En om zijn idool perfect neer te zetten leerde David op drie maanden tijd vleugelpiano spelen. Iets wat de jury enorm wist te waarderen.
De grote finale vindt plaats op zaterdag 17 september om 20.45uur op VTM en RTL4.  Daarvoor moet David naar Hilversum waar om 10 uur de generale repetities starten. Van dan af zal de adrenaline stijgen tot aan het “moment de gloire”; vijf minuten tijd om  3 miljoen kijkers te bekoren met “I’m still standing”.
Via televoting kan men David helpen om de felbegeerde titel van “My name is “ in de wacht te slepen. Dus allemaal kijken, en stemmen maar!

(foto: VTM)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *