Ward en Annie vijftig jaar getrouwd in Hoevenen

Ward Cools en Annie Verswyver, uit de Plasstraat in Hoevenen, stapten op 16 september 1961 te Merksem in het huwelijksbootje. Bijgevolg gaan ze binnenkort  hun vijftigste huwelijksverjaardag vieren.  Annie werd in Merksem geboren op 7 september 1941, ze waren thuis met zeven kinderen, nu zijn er nog vier van in leven.
Ward kwam ter wereld in Terhagen, hij heeft nog een oudere broer. Ze hadden hun eerste ontmoeting in danscafé “’t Koninkske” in Merksem, in die tijd erg populair bij de jeugd. Na hun huwelijk bleven ze in Merksem wonen, daarna verhuisden ze naar Deurne.
Werk en gezin
Annie, die rond de tijd dat ze trouwde in een wasserij werkte wilde liever haar eigen baas zijn en begon met in Deurne een winkel uit te baten van handwerkbenodigdheden : “Het Lammeke”.  Ward heeft altijd in de metaalsector gewerkt, hij heeft  BASF en BAYER mee opgebouwd en werkte zich op tot werfleider.  Van Deurne ging het terug naar Merksem.  Annie heeft daar een jaar of drie café “De Wilgen” opengehouden, daarna volgde een periode dat ze gewoon huisvrouw was.
Hun huwelijk werd gezegend met twee zonen. De oudste zal ongeveer op hetzelfde tijdstip als zijn ouders, samen met zijn vrouw, zijn 25-jarig huwelijksjubileum vieren.
Zij wonen in Merksem en bezorgden hun ouders drie kleindochters en er is ook al een achterkleindochter. De jongste zoon is vrijgezel en woont in Borgerhout.
In 1982 kwamen de jubilarissen zich in de Plasstraat in Hoevenen vestigen waar ze superette “De Lekkerbek” overnamen, dat was aanvankelijk een succes maar het veranderde toen er andere supermarkten in de omgeving bijkwamen. Momenteel is daar een kinderopvang gevestigd. Beide jubilarissen zijn nog in goede gezondheid.
Ward onderhoudt nog een vrij grote hof maar zijn hobby is vooral de computer. Annie houdt van lezen en van cryptogrammen oplossen. Ze gaan hun huwelijksverjaardag vieren in besloten familiekring met een lekker etentje.
Wij wensen hen proficiat en nog vele gelukkige jaren samen, in goede gezondheid.
L.V.R.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder