Stabroek maakt zich op voor kermis, koers- en loopwedstrijd


Op zondag 5 juni  is Stabroek weer “the place to be”. Er zullen  niet alleen kermisattracties opgesteld staan in de Dorpsstraat maar de sportievelingen komen zeker en vast ook weer aan hun trekken met de koerswedstrijd en de Stabroekse kermisloop.
2de Stabroekse Kermisloop
N.a.v. de kermis organiseert Atletiek Club Snelheid Stabroek (ACSS) de 2de kermisloop op zondag 5 juni.
Vertrek heeft plaats ter hoogte van de Abtsdreef, aankomst is voorzien ter hoogte van Café De Klok. Voor de Inschrijvingen en prijsuitreiking kan je terecht in de school Pito, Laageind. Inschrijven tot 12h45 voor de kinderloop en tot 13h15 voor de 5 en 10 km.
Om 13h00 starten de jongste deelnemertjes tot en met 9 jaar. Zij lopen 1 rondje via de Dorpsstraat naar de Kleine Molenweg, Begijnhof, Brouwersstraat en zo terug naar de Dorpsstraat. De jeugd van 10 tot 14 jaar lopen dit parcours 2 maal.
De eerste drie meisjes en jongens van elke reeks mogen plaatsnemen op het podium. Zij krijgen dan nog een extra attentie. Alle deelnemers krijgen een medaille en een verrassingspakket.
Om 13h30 starten de 5 km en de 10 km.
De 5km is een prestatieloop voor iedereen. Ook hier worden de eerste drie op het podium verwacht, zowel dames als heren. Iedereen mag starten op de 5km. Minimumleeftijd is wel 6 jaar. Hier worden 2 ronden afgelegd. Dorpsstraat, Smoutakker, Aalmoezenier Cuyperslaan, Kleine Molenweg, Begijnhof, Brouwersstraat en zo terug naar de Dorpsstraat.
De 10 km wedstrijd start gelijktijdig, maar zij moeten 4 ronden afleggen. Vanaf geboortejaar 1997 mag je starten op de 10km.
Iedereen krijgt na afloop een naturaprijs die je zelf kan kiezen.
Inschrijvingen kan je via de website www.acssvzw.be. of via de strooifolders die in de meeste winkels beschikbaar zijn.
Voor de jeugd zijn de inschrijvingen gratis. De anderen betalen 5 euro bij voorinschrijving. Op de dag zelf betaal je 7 euro. Uiterste datum van voorinschrijving 1 juni. Voor meer info: Tel. 03/568.64.78 of 03/568.09.38
Koers Vluchtheuvel
Na de stratenloop van ACSS maken de bewoners van de Vluchtheuvel zich op voor hun koers. Vorig jaar konden zij op veel bijval rekenen en dat zal dit jaar niet anders zijn. Vrijwilligers rijden samen met de residenten van de Vluchtheuvel het parcours af. Vertrek aan café de Klok om 14.40 uur
Polderkampioenschap
Wielerclub Stabroek i.s.m. het gemeentebestuur en de sportraden Edegem Bicycle Club richt voor de vierde keer een “Gentleman wedstrijd” in voor wielertoeristen. Start om 15.30 uur in de Dorpsstraat van Stabroek ter hoogte van café De Klok.  Het parcours vertrekt en komt aan aan café De Klok en loopt verder langs Dorpsstraat, Abtsdreef, Oud Broek, Danckerse weg en Hoogeind. De deelnemende clubs komen uit buurgemeentes Berendrecht, Zandvliet, Putte, kapellen en Ekeren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder