Spraakwater met Erika Van Tielen in bib Berendrecht

erika_van_tielen
In het kader van de reeks Spraakwater is het donderdag 1 december  in de bibliotheek Viswater, Tongerlostraat te Berendrecht de beurt aan Erika Van Tielen. Erika heeft twee kinderen. Kort na de geboorte van haar eerste zoon, gaf ze haar droomjob bij de VRT op om uit te zoeken wat ze echt graag wilde. En vooral hoe ze dat zo goed mogelijk kon combineren met een gezin.

Sedertdien freelancet ze er op los. Ze presenteert, doet stemmenwerk, blogt op erikvantielen.be en schreef een handleiding “Happy Mama- Inspiratie voor jonge moeders: over roze en andere wolken.” Ze zou het niet meer anders willen. Hoewel perfectie niet bestaat, komt dit leven toch aardig in de buurt. De balans werk-gezin zit goed, dus ze zit goed in haar vel. En dat straalt ze ook uit. Naar haar werkgevers én naar haar eigen kinderen.
Door de respons op haar boek en haar blog heeft ze gemerkt dat niet alleen moeders worstelen met de fameuze balans tussen werk en privé, en de drang naar perfectie. Ook vaders en koppels die nog aan kinderen moeten beginnen of er al hebben, zitten met vragen, voelen zich schuldig en zijn onzeker. Doe ik het goed genoeg? Is dit echt wat ik wil? Hoeveel kan en wil ik combineren? De vragen en bezorgdheden waar deze generatie mee zit, zijn universeel. En Erika’s verhaal is al voor velen een eye-opener gebleken.

De lezing biedt net als het boek inspiratie, troost, humor en vooral heel veel herkenbaarheid. Perfectie is een illusie, af en toe huilen of het niet meer zien zitten is oké en anderen weten het niet persé beter. En als je zaken anders wil, moet je actie ondernemen.

Aanvang 20:30 uur   – Inkom vvk: 6 euro -kassa: 8 euro  (Abonnement (vijf lezingen): 26 euro)  Info: tel. 03 298 27 30 – www.vrijetijdscentrumdeschelde@stad.antwerpen.be

De lezing van Lien Willaert is verplaats naar 1 juni.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder