Cultuurhistorische wandeling "Het Mastenbos ten tijde van WOI"

mastenbos-loopgravenpad
Op zondag 11 december 2016 kan iedereen deelnemen aan de cultuurhistorische wandeling in het Mastenbos. Om 13u30 neemt de gids je mee langs de bunkers en loopgraven die zich al 100 jaar in dit mooie bos verschuilen. Geniet van de natuur en kom alles te weten over dit deel van de historische verdedigingsgordel rond Antwerpen.
 U loopt  in het prachtige winterlandschap van het Mastenbos langsheen de Duitse bunkerlinie uit 1917. Dan bereikt u het Loopgravenpad waar een aantal opengestelde Duitse stellingen van nabij te bezichtigen zijn. Onderweg wordt u geboeid door de verhalen over de Belgische verdediging in 1914, met een pantserfort, uitgebreide schootsvelden en een initieel door het Belgische leger voorbereide versterking. Deze vormde later de basis van een uitgebreid geheel van bunkers in een complex netwerk van loopgraven. Recent terug gevonden plannen, tekeningen en rapporten laten toe de functies van alle onderdelen te beschrijven en zicht te geven op de verschrikkingen welke voor onze streek werden voorbereid.
Uniek is ook de wijze waarop natuur nadien alle overblijfselen heeft ingekapseld. Een winterse omgeving met kale bomen en veel licht zal u toelaten meer zicht te krijgen op wat nu nog bestaat. De gids wil u niet alleen laten zién, maar ook laten begrijpen wat u ziet. Hij schept een beeld van ‘leven en werken’ in deze stellingen. Hij toont hoe de inrichting verliep en vertelt waar dit alles toe moest leiden.
Start op zondag 11 december 2016 om 13u30, bij het informatiebord aan de ingang in de Oude Galgenstraat in Putte-Kapellenbos. Stevig schoeisel en eventueel regenjas/paraplu worden aanbevolen. Soms is het pad smal en hobbelig.
5 km – 2,5 uur –  Deelname: € 5 per persoon.
Vooraf inschrijven is noodzakelijk: Dienst Toerisme Kalmthout, tel 03 666 61 01, toerisme@kalmthout.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder