Sportlaureaten en vrijwilligers gevierd te Stabroek

sportlaureaten

vlnr. juryleden Ken Nys en Walter Dingemans, schepen Liesbeth Verhaert, burgemeester Rik Frans, jeugdkampioene Jade Smits, clubkampioen Roger Cuyt van SK Nieuw Stabroek, schepen Sam Gabriëls en papa van sport laureaat Dieter Van der Eyken


In de Moorlandzaal te Stabroek werden vrijdagavond 6 maart de sportlaureaten 2014 gevierd. Nieuw dit jaar was dat de vrijwilligers van de sportclubs in de bloemetjes werd gezet.
Burgemeester Rik Frans (N-VA) en schepen voor sport Liesbeth Verhaert (CD&V) wezen in hun openingstoespraken op het belang van de vrijwilligers in verenigingen.  “In de week van de vrijwilligers kunnen wij zeker al diegenen die zich belangeloos op alle vlakken inzetten voor hun vereniging niet vergeten.  Iedereen heeft zo zijn talenten. De atleten gaan tot het uiterste voor hun beste prestatie, de vrijwilligers gaan met veel enthousiasme en plezier door het vuur voor hun geliefde club”, aldus Frans.
Daarna werden al de atleten die het voorbije jaar een verdienstelijke prestatie hadden geleverd op het podium geroepen voor een beker en medaille  overhandigd door burgemeester Rik Frans en schepenen Liesbeth Verhaert en Sam Gabriëls. En dat waren er heel wat. Stabroek mag terecht fier zijn op haar sporters.
Vooraleer de jeugd-  en clubtrofee en de sportlaureaat 2014  bekend werden gemaakt, werden de vrijwilligers in de bloemetjes gezet met name: Elly Vossen van de Hoevense Korfbalclub, Eddy Dierckx van Kape, Jaak Bergmans van Tennisclub Stabroek, Mon Smolders van turnkring Vrank en Vrij Hoevenen, Marc Deelen van FC Patro Hoevenen, Pierre Gabriëls van SK Nieuw Stabroek en Paula Mees van Duivenbond Stabroek. Zij kregen allen een mooie geschenkenmand.
Jeugd en clubtrofee
Voor de jeugdtrofee werden zwemster Jade Smits, skiester Jana Caremans en karateka Wesley Letens genomineerd.  De 14 jarige Jade Smits uit Hoevenen, haalde de trofee binnen. Met haar indrukwekkende resultaten op de Vlaamse, Belgische en Provinciale kampioenschappen is ze zeker een terechte winnares. In augustus neemt ze deel aan de Europese zwemkampioenschappen. Daar kan ze zich meten aan de andere deelnemers. Jade droomt er  van om deel te nemen aan de Olympische Spelen.  Een meisje met ambitie en pit, waar we zeker nog van zullen horen.
Voor de clubtrofee kwamen AC Snelheid, SK Nieuw Stabroek en TC Stabroek in aanmerking. Net als in 2003 mocht SK Nieuw Stabroek met de trofee naar huis. Verschillende afdelingen van de club behaalden de kampioenstitel in het Koninklijk Vlaams Voetbalverbond.
Sportlaureaat 2014
Sportlaureaat 2014 werd Dieter Van der Eyken. Hij haalde het van skiester Jana Caremans en atletiekster Veerle Dierckx.  Freestyle windsurfer Dieter is dit moment op trainingskamp in Bonaire op de Caraïbische eilanden , daarom kwam zijn vader de trofee afhalen.  In 2010 werd Dieter jeugdkampioen van Stabroek.  Dieter is 22 jaar en staat momenteel vijfde op de wereldranglijst.
Vakjury
Vorige jaren werden de prestaties van de atleten beoordeeld door de Sportraad. Dit jaar werd er echter een vakjury, bestaande uit Ken Nys (Bloso), Walter Dingemans (hoofd sportdienst Antwerpen), Leo De Rycke (Antwerp Giants), Tom Van Look (directeur APB Sport) en Liesbeth Breedam (beachvolleybal), aangesteld om de winnaars aan te duiden.  Ken en Walter waren aanwezig op de prijsuitreiking.
Tussen de uitreiking door had er een optreden plaats van de dansgroep “You can Dance” uit Stabroek die elke dinsdagavond in de Moorlandzaal repetities houden.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *