Sportieve scholenstrijd in Stabroek

Op woensdag 26 september werd door de gemeentelijke sportraad van Stabroek ism. het gemeentebestuur, de 24ste scholencross voor Stabroeks scholen ingericht.

De  scholen De Rekke en Calasanz uit Hoevenen, De Stappe en Sint Catharina uit Stabroek en de Basisschool uit Putte stuurden een delegatie sportievelingen naar de atletiekpiste achter het  gemeentehuis.

De cross startte om 13.30 uur met de kleuters van 5 jaar. Zij dienden 100 meters te lopen. Nadien liepen de leerlingen van het basisonderwijs per leeftijdscategorie en onderverdeeld in jongens en meisjes. De scholencross werd afgesloten met een prestatieloop waaraan zowel kinderen,  leraars en ouders deelnamen.

Vele ouders, grootouders en familieleden kwamen supporteren voor hun oogappel. Het weer zat mee alhoewel een strakke wind sommige lopertjes hinderde.

Elk  loper ontving bij aankomst een medaille en  een zak met verrassingen, waaronder een waardebon van Brantano. De drie eersten van elke reeks werden met een ere-medaille voorzien. Tenslotte werden de wisselbekers uitgereikt in de categorie basisonderwijs jongens en meisjes. Een echte verrassing zat er niet. Net als voor jarig gingen de jongens van de Sint Catharinaschool uit Stabroek en de meisjes van Sint Calasanz uit Hoevenen met de wisselbeker aan de haal.

Dit jaar namen 237 meisjes en 317 jongens deel aan de cross. De prestatieloop kon rekenen op 54  deelnemers.

bs De Stappe


Ook dit jaar namen weer heel wat sportieve kinderen van bs De Stappe deel aan de scholencross. Je kon dan ook de blauwe T-shirts volgen. Iedereen vertrok met het motto ‘deelnemen is belangrijker dan winnen ‘ zodat iedereen, ook diegenen die niet zo snel liepen luid werden aangemoedigd! Diegene die nog moesten lopen, stonden vol zenuwen te wachten en diegene die al klaar waren, liepen nog wat extra toeren mee om hun klas- en schoolgenootjes aan te moedigen.

Het weer was dit jaar wat minder maar er waren toch heel wat ouders, grootouders,… supporters aanwezig wat voor een hele leuke sfeer zorgde ! Sommige kinderen  liepen super snel en behaalden dan ook mooie (podium)plaatsen, anderen blonken uit in inzet en volharding door de hele wedstrijd vol te houden.

Bedankt aan  ACSS voor  begeleiding en  aan het gemeentebestuur voor de sportieve organisatie .

Wij feliciteren alvast alle deelnemers voor een fijne namiddag!
DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *