Twee dagen feest ter ere van de keizer!

Het zal u niet onbekend zijn maar jaarlijks wordt er in onze polderdorpen het ganzerijden georganiseerd. Tijdens deze folkloristische hoogdagen strijden talloze mannen om de Koningstitel. Nadat in elk dorp de nieuwe koningen bekend zijn, komen deze samen om te strijden om de keizerstitel.
Dit jaar ging dit door op 25 maart op het prachtige kazerneplein in Lillo. 25 ruiters streden om de ganzenkop en de keizerstitel. Na een lange en spannende strijd, was het Maarten Gabriëls die de ganzenkop kon bemachtigen.

Ter ere hiervan wordt tijdens een heel feestweekend deze keizer van het gansrijden gevierd, met als start een knallende fuif op vrijdagavond.
Deze keizersfuif wordt omstreeks 22u ingezet met een stevig optreden van Deuce, een coverband die het publiek kan vermaken en is voor iedereen gratis toegankelijk. Deuce heeft een ijzersterke show vol emotie en verrassingen. Het is geen geheim dat deze knotsgekke coverband een zaal in vuur en vlam kan zetten. Na dit optreden neemt het DJ-duo “The Amigo’s” over en zorgen zij voor een geweldige verder zetting van het keizersfeest.

Op zaterdag gaan de festiviteiten  gewoon verder. Vanaf  18u komen de leden van de verschillende verenigingen samen om te toosten op de nieuwe keizer. Vanaf 21u volgt het Keizersbal waarbij ook iedereen van harte welkom is. Er zal steeds tot in de vroege uurtjes gevierd worden.

Dit is een samenwerking van Ganzerijders Zandvliet – Vermaak na Arbeid vzw en CC De Schelde.

Keizersfuif & keizeruithalen
• Keizersfuif op vrij 28/09 om 21.30uur
• Keizeruithalen op zat 29/09 om 21uur
• Evenementenhal ’t Noorden – Armenstraatje, Zandvliet
• Gratis
• www.ganzerijders-zandvliet.be
• www.ccdeschelde.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *