Sportgala in de Sportoase

De sportlaureaten 2022

BRASSCHAAT – De tribune in de Sportoase in het park van Brasschaat was op 3 maart goed gevuld bij de uitreiking van de sporttrofeeën van 2022. Journalist Ruben Van Gucht, presentator van dienst, had de eer de genomineerden voor te stellen.

Schepen van Sport Adinda Van Gerven verwelkomde het publiek. Zij benadrukte dat al die sportieve mensen Brasschaat op de wereldkaart zetten.
Punten konden gegeven worden door zowel publiek, pers & media, sportexperten, Brasschaatse sportclubs en het schepencollege. Door flink te fietsen kon elke schepen een ballonnetje opblazen tot het ontplofte. Daarin zat dan de naam van de winnaar in die categorie.
De meest beloftevolle jongerenploeg is KHC Dragons BU14-1. De trofee voor beloftevolle jongere ging naar Helena Heijens van Acro Gym. Zij mocht eveneens de prijs van publiekslieveling in ontvangst nemen. Zij behaalde drie maal goud op het W.K. in maart 2022 en tevens goud op de World Games in de U.S.A.
De meest verdienstelijke G-sporter van dit jaar is voor Bart Brands van TTC Brasgata. Sportploeg van het jaar is Dames interclub 45+ van T.C. Peerdsbos. Zij werden Belgisch kampioen in hun reeks. De trofee voor de coolste sportclub is voor No Limits Gymnastics, een club waar jong en oud, alle culturen en afkomsten welkom zijn om samen te genieten van ritmische gymnastiek.
Zwemmer Andy Feyen van zwemclub Iloka Kapellen is sportman van het jaar. De eer van sportvrouw van het jaar gaat naar Lotte de Vet van Athletes for Hope (trailrun, triathlon, duatlon).

sportvrouw van het jaar: Lotte de Vet van Athletes for Hope (trailrun, triathlon, duatlon).


Er werd ook een jaarlijkse Kapitteltrofee overhandigd aan iemand die zich belangeloos inzet binnen een vereniging. Deze eer was voor Gerrit Van Riet. Hij is als vrijwilliger steeds op post bij KFC Brasschaat. Deze prijs wordt gekozen door de raad van bestuur van de sportraad.
Maar ook de ouderen werden niet vergeten: twee oud-olympiërs Florent Caers (roeier) en wielrenner Paul Depaepe (beiden +90). Zij namen deel aan de olympische spelen in 1952. In 1957 werd Paul wereldkampioen.
De sportlaureatenviering is een organisatie van het gemeentebestuur, de sportraad en de vzw Sportplus. De viering werd besloten met een receptie in de cafetaria van het zwembad.
(lydia)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *