Sport Vlaanderen Brasschaat officieel geopend als state-of-the-art-G-sportcentrum

BRASSCHAAT – Op 31 augustus openden Vlaams minister van Sport Ben Weyts en de gedeputeerde voor de provincie Antwerpen Jan De Haes officieel het vernieuwde Sport Vlaanderen Brasschaat als state-of-the-art-G-sportcentrum.
De Vlaamse en de provinciale overheid investeerden de voorbije jaren fors in verschillende nieuwe infrastructuren en renovaties om de volledige site 100% toegankelijk te maken voor G-sporters. De buitenaanleg – de laatste grote stap in de ontwikkeling van de site – werd afgelopen maand volledig afgerond.State-of-the-art-G-sportcentrum
Bij Sport Vlaanderen Brasschaat kan iedere sporter terecht. Alle accommodaties zijn 100% toegankelijk voor G-sporters. Het sportcentrum biedt een professionele en veilige omkadering voor kinderen en volwassenen die specifieke aandacht nodig hebben en verdienen.

Bij de bouw- en renovatiewerken werd gekozen voor een integrale aanpak die verder gaat dan de bestaande toegankelijkheidsnormen. Buiten zijn sporten zoals G-hockey en G-voetbal perfect mogelijk op het kunstgrasveld.
Er werd bij de bouw rekening gehouden met verschillende soorten handicaps (o.a. kleurengebruik voor slechtzienden, ringleidingen voor gehoorgestoorden, schuine hellingen en voldoende brede deuren voor rolstoelsporters, akoestische wanden voor personen met autisme of ADHD, enzovoort). G-sport bedraagt momenteel 11% van de totale programmatie. Op termijn mikt Sport Vlaanderen Brasschaat om het percentage op te krikken naar 20%.
De G-sportprogrammatie bestaat o.a. uit een G-sportspeelschool, G-sportkampen, een G-sportaanbod voor scholen, een G-sportervaring voor bedrijven, verschillende G-sportclubs en een laagteparcours voor rolstoelgebruikers.
“Met de ontwikkeling van een G-sportexpertisecentrum legden we de lat nog hoger, zowel wat betreft de programmatie als wat betreft infrastructuureisen. We zijn enorm blij dat we hier vandaag de resultaten van kunnen zien, en Provincie Antwerpen nu over een geweldig G-sportcentrum beschikt.”, zegt Jan De Haes, gedeputeerde voor de provincie Antwerpen.


foto’s: Sport Vlaanderen Brasschaat

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder