Spoorverzakking in Kapellen

Op spoorlijn 12 Antwerpen –Essen deed zich op 25 oktober in Kapellen een spoorverzakking voor. Daarbij was één van de twee sporen enkele centimeters verzakt. Spoorwegbeheerder Infrabel bevestigde later dat er geen oorzakelijk verband was met de werken die rio-link in opdracht van de gemeente Kapellen laat uitvoeren aan de Rubensheide-Gasstraat. Niet alleen situeerde de spoorverzakking zich zo’n veertig meter voorbij de werf. Integendeel, het waren de arbeiders van aannemer ATF die de werken aan de Rubensheide-Gasstraat uitvoert, die de spoorverzakking als eersten hadden opgemerkt toen een passerende trein ietwat hobbelend voorbijreed. Toen ze zagen dat de ballast onder de rails er plaatselijk was verzakt, hebben ze onmiddellijk de baliemedewerker in het station verwittigd.
Uiteindelijk heeft spoorwegbeheerder Infrabel de kleine verzakking hersteld. Rond 13.00 uur reed het treinverkeer tussen Antwerpen en Essen weer normaal.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder