Sneeuwklokjesdagen lokken verzamelaars

Duizenden sneeuwklokjes komen vrolijk tevoorschijn in de arboretumtuin, waar de uitgebreide collectie van botanische soorten en hun vele cultuurvariëteiten de grote diversiteit van dit winterbloeiertje tonen.
  Copyright: Arboretum Kalmthout

KALMTHOUT – Duizenden sneeuwklokjes bloeien op dit moment in de tuin van Arboretum Kalmthout. Elk jaar steken ze met meer en meer hun kopjes op, vaak op verrassende plekken. Zin in dat prille lentegevoel? Ontdek de komende weken bijzondere sneeuwklokjes in de arboretumtuin, in het plantencentrum en tijdens de verzamelaarsdag op zaterdag 11 februari 2023.
 Het festivalseizoen van de sneeuwklokjes is aangebroken in Arboretum Kalmthout, waar ze elk jaar prachtige, witte bloementapijten vormen. Een uitgestippelde wandelroute in de tuin leidt je langsheen verschillende soorten sneeuwklokjes, of Galanthus. Want sneeuwklokjes bestaan er in duizenden soorten en variëteiten. Onderweg kom je meer te weten over hoe enkele van die sneeuwklokjes aan hun unieke naam gekomen zijn, en kun je op verschillende plekken in de tuin installaties bewonderen met dit prachtige winterbloeiertje.
 
Sneeuwklokjesdagen van 11 tot en met 26 februari 2023. Arboretum Kalmthout is elke dag open van 10 tot 17 uur. Tickets voor de tuin koop je vooraf online, of aan de balie.
 
www.arboretumkalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *