Nieuw bedrijvenpark in Essen: meer ruimte om te ondernemen

Projectontwikkelaar Jeni Real Estate ontwikkelt nieuw bedrijvenpark

ESSEN – Aan de Nieuwmoersesteenweg in Essen komt een nieuw bedrijvenpark van zo’n 10.050 m2 waarop twee bedrijfsverzamelgebouwen komen met twintig bedrijfsunits vanaf 220m2.

Essen is een gemeente in volle expansie. Door haar ligging vlakbij de grens is het de ideale locatie om ook naar Nederland uit te breiden. Met bedrijvenpark Nieuwmoer schenkt Essen meer plaats aan lokale ondernemers en brengt het extra tewerkstelling.

Eerder ontwikkelde Jeni Real Estate reeds bedrijvenpark Rijkmaker aan de Postbaan in Essen. De units daar zijn ondertussen door de nieuwe eigenaars in gebruik genomen als magazijn of productieruimte, al dan niet met ondersteunende kantoren en showroom.
Aan de Nieuwmoersesteenweg beginnen de werken deze lente. De verkoop is net gestart. Er zijn op dit moment nog zestien van de twintig bedrijfsunits beschikbaar. “Die units zijn steeds samenvoegbaar. Ideaal voor extra opslag, productie, kantoren en showrooms, volledig op maat van ieders verwachtingen en onderneming”, verklaart Kristof Van den Brande, algemeen directeur van Jeni Real Estate.

Ondernemen in België en Nederland

Na bedrijfssite Rijkmaker wordt met bedrijvenpark Nieuwmoer nog meer ruimte gecreëerd om te ondernemen in Essen. Bedrijven uit de regio zijn alvast verheugd. Zo ook meubelmaker Robin Theuns: “Essen is een ideale locatie. Zowel lokaal alsook om klanten in Nederland te bereiken. En dat niet alleen. Je vestigen op een bedrijfssite biedt ook vele voordelen op zich. Sinds we verhuisden naar een bedrijvenpark zijn we niet alleen in oppervlakte vervijfvoudigd maar ook als bedrijf enorm gegroeid.”

Community gevoel

Sandra Goddaert van Bohosan die in interieurdecoratie doet beaamt dit. “De sfeer in een bedrijvenpark is zeer collegiaal. Je kan snel afstemmen met je buren-ondernemers, je kent elkaar en weet hoe iedereen werkt. We bezorgen elkaar ook klanten. Kortom, een echt community-gevoel. Een ander voordeel? Een bedrijvenpark is vlot bereikbaar en er is altijd parking. Een bedrijfsunit is fantastisch qua ruimte. Je kan die volledig naar eigen smaak en onderneming inrichten. Units zijn samenvoegbaar en je kan er een extra verdieping inbouwen zoals wij deden.”

Meubelmaker Robin Theuns: “Het is altijd mijn moto geweest om elkaar als ondernemer vooruit te helpen. Dat komt in een bedrijvenpark helemaal tot leven. Er heerst een mooie kruisbestuiving. We helpen elkaar als ondernemers groeien.”

“Bedrijvenpark Nieuwmoer wordt naast Rijkmaker een uithangbord van kwalitatief en duurzaam ondernemen.” Geert Van Stappen, CEO van Jeni Real Estate.

Architectonische kwaliteit

Bedrijvenpark Nieuwmoer wordt een bedrijfssite met architectonische kwaliteit en een duurzame realisatie qua materialen. Het bedrijvenpark is ontworpen door mortelmans van tricht architecten. De gevels aan de steenweg worden stijlvol afgewerkt. Aangezien dit een zichtlocatie is, komen hier grote raampartijen met uitkijk op de Nieuwmoersesteenweg. Ideaal als showroom of kantoorruimte. De overkant bestaat uit open velden en landbouwgrond wat mooie vergezichten geeft en van Bedrijvenpark Nieuwmoer een bijzonder aangename werkplek maakt.

“Bij Jeni Real Estate creëren wij gebouwen die hun investering meer dan waard zijn. Bedrijfsgebouwen waar je door en mooie mix aan functionaliteit, omgeving en duurzaamheid de ruimte vindt om succesvol te ondernemen!” – Kristof Van den Brande, algemeen directeur


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder