Slimme verkeerslichten voor de Lage Kaart

BRASSCHAAT – Op 24 juni startte Brasschaat met de installatie van splinternieuwe, slimme verkeerslichten aan het kruispunt Baillet Latourlei/Lage Kaart/Henrilei. De gemeente neemt afscheid van de tijdelijke verkeerslichten en maakt werk van een vlottere en veiligere verkeerssituatie.

Enkele maanden geleden werden de defecte verkeerslichten op het kruispunt vervangen door tijdelijke. Het herstellen van de oude verkeerslichten bleek na onderzoek niet mogelijk. Daarom heeft het gemeentebestuur de procedure voor het plaatsen van nieuwe, moderne verkeerslichten opgestart. Aan de vervanging hangt een kostenplaatje van 116.000 euro. Vanaf maandag 24 juni starten de werken. De tijdelijke verkeerslichten blijven tijdens de werken actief om de hinder te beperken.

Wanneer de nieuwe, slimme lichten klaar zijn, kunnen de actieve weggebruikers met een drukknop aangeven wanneer ze de straat willen oversteken. Dit zorgt voor een vlottere verkeerssituatie. In eerste instantie worden de lichten afgesteld op de laatste verkeersgegevens. De afstelling wordt nadien geoptimaliseerd op basis van nieuwe tellingen de komende maanden. De gemeente maakt van de gelegenheid gebruik om ook een bijkomend zebrapad aan de oostkant van het kruispunt aan te leggen.

“Ik ben zeer tevreden dat we met het bestuur via een raamcontract van AWV investeren in nieuwe, duidelijke verkeerslichten aan de Lage Kaart”, zegt Goele Fonteyn, schepen van mobiliteit. “Alle kleine, tijdelijke herstellingen zijn nu van de baan. Niet alleen deze lichten worden volledig vernieuwd: in 2025 volgen de verkeerslichten op de kruispunten Donksesteenweg/Baillet-Latourlei en
du Boislei/Augustijnslei. We maken Brasschaat klaar voor de toekomst.”

Brasschaat blijft zich inzetten om een veilige en duurzame verkeersomgeving te creëren. Vernieuwing en innovatie van de bestaande wegmarkeringen en verkeersvoorzieningen zijn hier een belangrijk onderdeel van.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *