Jongeren elke maandag welkom in jeugdhuis tijdens zomervakantie

STABROEK/HOEVENEN – Tijdens de zomervakantie zijn jongeren tussen 12 en 15 jaar elke maandag welkom in het jeugdhuis in Hoevenen. Samen met de hoofdanimator krijgen ze in de voormiddag tijd om een activiteit te bepalen die ze in de namiddag willen doen. Onder de noemer ‘Open Instuif Swap’ wil de gemeente Stabroek dit proefproject lanceren.

Het proefproject komt er nadat de organisatie van jeugdhuis ’t Kot gestopt is met haar activiteiten. Het jeugdhuis werd nog maar net vernieuwd en de gemeente wil er nu een nieuwe functie aan geven. “In afwachting van hopelijk nieuwe organisatoren willen we in de zomervakantie jongeren tussen 12 en 15 jaar hier onderdak geven”, zegt schepen van Jeugd Liesbeth Bardyn (CD&V).

Voor kinderen zijn er de Speelpleinen, maar voor jongeren tussen 12 en 15 jaar is er niets. Met ‘Open Instuif Swap’ wil de gemeente daar nu verandering in brengen. “De jongeren mogen elke maandag tijdens de vakantie komen “chillen” in het jeugdhuis. Het is de bedoeling dat ze in de voormiddag samen met een animator bespreken wat ze gaan doen. Dat kan bowlen zijn, een gezellige picknick of een cinema organiseren. Ze moeten om 12 uur een beslissing nemen.”

De gemeente heeft een bepaald budget uitgetrokken om de kosten van de activiteiten te dekken. “Het is natuurlijk ook een proefproject dat we nadien zullen evalueren. Het is een win-winsituatie, het jeugdhuis krijgt een nieuwe invulling en we bieden tijdsbesteding aan onze jongeren.” Meer info vind je op jes@stabroek.be.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *