Slib parkvijver wordt geruimd

De firma Van Raak bvba uit Weelde start op maandag 7 februari 2011 met het ruimen van zo’n 2.000 à 2.500 ton slib uit de vijver in het gemeentepark Beaulieu. Dat is nodig om de parkvijver levendiger te maken. Niet alleen voor de vissen en de eenden, maar ook voor de waterdoorstroming zodat bij een te hoog peil het water via de overloop wegstroomt naar de Kerkstraat en de Hoevensebaan. Verder worden in het zuidelijke deel van de parkvijver de oevers hersteld. Daarbij worden ook vier zogenaamde eendentrappen aangebracht.
Het slib wordt uit de vijver gehaald aan de zijde van de speeltuin. Op de vijver is ook een duwboot actief. De vrachtwagens die het slib afvoeren, verlaten het park via een vast traject langs de parktoegang aan de Kerkstraat (watertoren). Er worden stalen rijplaten gelegd waarover de vrachtwagens traag zullen rijden. Afgesproken werd ook dat er zich telkens maar één vrachtwagen per keer in het park mag begeven. De plaats van de werken en de speeltuin worden van elkaar afgescheiden met hekwerk.
De werkzaamheden aan de parkvijver duren tot half maart. Het gemeentepark blijft die hele periode toegankelijk voor het publiek. Het totale project heeft een kostenplaatje van € 70.000.
Burgers die vragen hebben, kunnen contact opnemen met de gemeentelijke milieu- en groendienst via milieudienst@kapellen.be of 03 660 66 07.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *