Sixties/seventies coverband Blue Connexxion bestaat 20 jaar

PUTTE/KAPELLEN – Begin 2002 werd er in het politiebureel (wijkantoor) Paleisstraat  te  Antwerpen een gevonden elektrische gitaar   Het een Fender,  type: Stratocaster.   De toenmalige planton Willy Coens nam de gitaar in ontvangst.  Deze werd getoond aan één van de collega’s Maurice Rotsaert,  die bass speelde bij een mandoline club De Krikskes.  Het instrument werd juist gestemd en Maurice speelde er een nummer van The Shadows op. 
Willy merkte op dat hij vroeger ook in een bandje had gespeeld. Toen kwam Eddy Tirry toevallig naar beneden,  want die zijn bureau was op de 1ste verdieping gelegen. Hij merkte op dat hij in de jaren ‘60s ook in een bandje had gespeeld.  Samen kwamen ze op  het idee om iets in elkaar te steken om op het personeelsfeest van de politie te verrassen met een mini optreden van de collega’s.  Zo gezegd,  zo gedaan.    

Er  werden nieuwe instrumenten gekocht en werd de band  Blue ConneXXion genoemd.    Blue verwijst naar het blauw van de politie.  ConneXXion,  was de verwijzing naar dat blauw. De band bestond dus uit 3 politiemannen.  Er werd een geluidsman gezocht :  Modest Verswijfel nam deze taak met veel plezier aan,  gezien zijn hobby bij De Krikskes geluidsman was.   Hij kocht een nieuwe geluidsinstallatie met mengpaneel en ze waren vertrokken.   Er ontbrak een drummer.   Die werd gevonden bij De Krikskes in Renè. Het duurde niet lang of ze hadden bij de politie de ex-drummer van The Picknicks gevonden : Antoine Van Lokeren (ondertussen al overleden).

Het eerste optreden werd gehouden als voorprogramma van De Krikskes in oktober 2002.  Deze datum werd aanzien als de start van de band.  Na verschillende repetities speelden zij covers van The Shadows en werd de zang toegewezen aan Willy.    De zoon van basist Maurice was Patrick Rotsaert  speelde in een coverband en had de meeste muzikale kwaliteiten om Blue ConneXXion een snel cursus gitaarles te geven.   Hij heeft ook nog enkele optredens ondersteund wat de band op dat ogenblik te goede kwam.     De band  moest op zoek naar een solo gitarist.   Die werd later gevonden:   Mon Megroedt ook een muzikant uit de jaren ‘60s.  Hij kende all de nummers die ondertussen gespeeld werden.  Hij had trouwens een goeie stem en nam de zang van Willy over.  Er kwamen regelmatig optredens en de muziek werd alsmaar beter.  Er werden jaarlijks zo’n 25 optredens gedaan. 

Maurice Rotsaert ( bas ) overleed en Jef Boudry heeft de bas voor zich genomen.   Die dan later vervangen werd door een politieman Léon. Willy Coens is gestopt en werd niet vervangen. De zang van BC was niet zo goed en toen heeft Raymond Van Goubergen (oud lid van The Pretenders – Eddy en Jef hun eerste bandje ) nog een korte periode mee gezonden. Nadien werd zanger Rudi Opdebeeck  van de band BEF gevraagd om zich aan te sluiten bij de band.   Wat ook gebeurde.

Zo is BC stilaan gegroeid toe wat het nu geworden is. Antoine Van Lokeren overleed en werd vervangen door een politieman Jeroen Rau die ook stopte om familiale redenen.    We hadden reeds verschillende malen op Ekeren-Swingt gespeeld en de huidige drummer:  Johnny Quireyns leren kennen.   Hij zou voor Jeroen tijdelijk invallen,   maar is gebleven.   Mon Megroedt stopte en werd vervangen door Werner Weyts.    Er waren tussendoor ook nog enkele vervangingen maar dat lijdt ons te ver om alle details te vernoemen. De huidige band Blue ConneXXion bestaat dus nu uit : Eddy Tirry, Rudi Opdebeeck, Léon Van Gestel, Johnny Quireyns en Werner Weyts

Op zaterdag 8 oktober treden zij op in Het Witte Paard, Grensstraat 2 te Kapellen. Deuren open om 19 uur. Inkom gratis. Er wordt een speciale act voorzien!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *