Sirenes loeien op donderdag en stad neemt deel aan test BE-Alert

Op donderdag 5 juli worden in Antwerpen en omgeving omstreeks 12 uur de elektronische alarmsirenes, opgesteld in risicozones rond nucleaire en Seveso-bedrijven, getest. Op diezelfde dag neemt de stad Antwerpen ook deel aan de nationale test van BE-Alert, het alarmeringssysteem van de federale overheid. In geval van een noodsituatie kan dit systeem snel inwoners verwittigen en instructies geven via sms, telefoon of e-mail. Antwerpenaars die zijn geregistreerd, ontvangen in de loop van de dag een testbericht via e-mail. Wie zich nog wil registreren op BE-Alert, kan dit doen via www.be-alert.be. Registratie is eenvoudig en gratis.
 
In 2018 zijn er nog luide testen op 5 juli en 4 oktober.  Wie vragen over de testen heeft, kan tot en met vrijdag 6 juli, tussen 9 en 16 uur, terecht op het gratis nummer 0800 94 113. Eventuele vragen of reacties naar aanleiding van de sireneproeven kunnen ook steeds bezorgd worden aan alerte@ibz.fgov.be.
 
Sirenenetwerk stopt eind 2018
Eind dit jaar houdt het sirenenetwerk op te bestaan. Dit netwerk van sirenes rond de Seveso- en nucleaire sites vormt slechts één van de kanalen van de overheden om de bevolking in noodsituaties te alarmeren en ertoe aan te zetten de juiste reflexen te hebben. Naast deze sirenes zijn er andere kanalen om de bevolking te alarmeren bij een noodsituatie. Eén van deze kanalen is via een telefonische oproep, sms of e-mail door middel van het systeem BE-Alert. Bijkomende informatie over het alarmeringsnet van Binnenlandse Zaken kan u vinden op de site www.crisiscentrum.be.  Voor een efficiënte alarmering via BE-Alert is het van groot belang dat u zich registreert op de website www.be-alert.be.
 
Sirenetest op 5 juli 2018: locaties
Politie, Antwerpsebaan (Berendrecht)
Pyloon, Leugenberg (Ekeren)
OLV van Lourdesinstituut, Alfons Jeurissenstraat 13 (Ekeren)
Total Raffinaderij, Scheldelaan 16
Indaver, Poldervlietweg
Stelplaats De Lijn, Putsebaan 204 (Zandvliet)
Voetbalterrein, Armenstraatje (Zandvliet)
Basisschool Noordland, Begijnhoeve 6 (Zandvliet)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *