Sfeervolle ‘Bollen op Rollen’ in "Het Kuipke" van de Polder

 

 

Race, Fun, Chica’s, Maniacs, Soigneurs, Koereurs, Flames, Alles Kapot, Cadans 130 … voorstaande woorden die deel uitmaakten van de namen van deelnemende teams zeggen veel over de sfeer waarin op vrijdagavond 8 december WTC De Polderklievers hun eerste “Bollen op Rollen” organiseerden.
In een afgeladen Ganzenhof heerste een zes-daagse sfeer. Pinten aan de toog, een broeierige temperatuur en renners die zich tussen de supporters een weg baanden naar het strijdperk, dit alles opgezweept door de nodige decibels schlagermuziek.
88 renners verdeeld over 22 teams namen deel. De wedstrijdleiding was in handen gegeven van een organisatie die ook de 8 fietsen en het nodige registratiemateriaal ter beschikking stelden. Over diverse disciplines waaronder een tijdrit, afvallingskoers en sprintnummer zou uitgemaakt worden welk team zich tot de beste mocht kronen. Onder de vele toeschouwers werd dan ook druk gespeculeerd welk team het sterkst voor de dag zou komen.
Hierbij werden dan ook de namen naar voor geschoven van de vedetten die we terugvinden tijdens de zomerse kermiskoersen. Lieven Schrooyen, Jef De Schutter, Tim & Ward Timmermans, Domien Van Deun … waren dan ook veel genoemde namen die hun team wel eens aan de overwinning konden helpen. Maar wat bleek. De winterse ‘bollen op rollen’ schuift andere namen naar voor. Het zijn niet zozeer de ‘harde stoempers’ en mannen met grote inhoud die sterk voor de dag komen, maar eerder de renners die kunnen rekenen op een grote souplesse en kunnen omgaan met weerstand. Want de korte inspanningen van slechts 1 à 2 minuten zonder opwarming en met intervallen van een uur ertussen maken de zaak er niet gemakkelijker op.
Welk team er gewonnen heeft en verdere toelichting bij de uitslag vinden jullie eerstdaags op deze site. Maar kom zeker ook terug kijken want van deze sfeervolle avond zijn ook live-beelden gemaakt. Like-Us op Face-Book zo blijven jullie steeds up-to-date met de beste streeknieuwtjes
Tot weldra.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *