Serge Eyckmans koning kalkoenrijden

v-IMG_5803

Koning Serge Eyckmans met Els Kloeck, uitbaatster café Den Ouden Bareel

 
[Not a valid template]
Aan den Ouden Bareel in Hoevenen werd op zondag 3 juli, opnieuw het kalkoenrijden ingericht. Het folklorespel had er destijds, tussen 1991 en 1995, al eens plaats.
Els Kloeck, uitbaatster van het cafeetje stak de handen uit de mouwen en organiseerde het kalkoenrijden. Zij gaf het goede voorbeeld en als enigste vrouw, tussen  20  ruiters waagde zij haar kans.  Na eerst een rondgang langs verschillende kroegen startte het eigenlijke kalkoenrijden om 15 uur.
Doktoor Philippe Vissers, geassisteerd door de verpleegsters Stien, Karen en Veerle, moest wel enkele keren toesnellen, wanneer de ruiters tegen de kasseien gingen. Maar zonder erg.  Rond 16 uur trok Serge Eyckmans met een forse ruk de kop van de kalkoen. Al de omstaanders waren verrast dat het kopje er al af.  De supporters van de kalkoenrijders lieten het zich niet aan hun hart komen en dronken op de nieuwe koning Serge.
“We zijn vertrokken, en hopelijk voor vele jaren”, zegt een tevreden Els.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder