Scouts Essen-centrum fiets van Essen naar … Essen

Scoutsleiding
Van 7 tot 17 juli gaan de Verkenners van Scouts Essen-Centrum op fietskamp naar de Essense partnerstad Essen-Oldenburg in Duitsland: een verbroederingstocht van 330 km.

Elke drie jaar organiseert de scouts een fietskamp. Dit jaar vertrekken ze vanuit Essen-Oldenburg in Duitsland terug huiswaarts. “De keuze viel op Essen-Oldenburg omdat het een partnerstad is van onze eigen gemeente. Omwille van die band was het eenvoudig contacten leggen en ook de afstand is haalbaar”, zegt leider Stef Meukens.
Op 7 juli nemen 18 Verkenners en 6 leiders om 05.20 uur een trein in Roosendaal. De fietsen worden met de aanhangwagen naar het vertrekpunt in Duitsland gebracht. Het bestuur van Essen-Oldenburg wacht hen op en voorziet de eerste overnachtingsplaats. “Op 8 juli staat er eerst een dorpsspel op het programma om de omgeving en lokale bevolking wat beter te leren kennen. Daarna wisselen we een dag fietsen af met een dag activiteiten”.
Op 17 juli staat de laatste rit van Neerpelt naar Essen gepland. Wie zin heeft om hen mee op te wachten, is in de late namiddag welkom op het Heuvelplein. Het gemeentebestuur zal ze alvast hartelijk ontvangen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *