Scouts den 51e moet vluchten uit Durbuy en vindt kampplaats in buurgemeente Putte

het kamp ligt dan wel in een woonwijk, maar niemand heeft er problemen mee

KAPELLEN/STABROEK/PUTTE – Scouts Sint-Mauritius ‘den 51e’ uit Kapellen vertrok vorige week woensdag op kamp naar Durbuy. Nog voor ze goed en wel aangekomen waren, sloeg het noodlot al toe. De kampplaats stond meer dan een meter onder water en de scouts vertrok terug naar huis. Na een dag zoeken vond de leiding een noodoplossing in buurgemeente Stabroek waar ze nog een paar dagen op kamp kunnen gaan.

Vorige week vertrokken dertig Givers en negen leiders van scouts Sint-Mauritius ‘Den 51e’ op kamp naar Durbuy. “Onderweg op de trein kregen we al telefoon dat de kampplaats onder water stond.”, vertelt leider Tim Lambrechts. Drie uur later kwamen de Givers aan op een terrein dat meer een meter diep onder water stond. “We hebben nog veel materiaal kunnen redden, maar onze patrouilletenten zijn we kwijt.”

Het werd dus een daguitstap naar Durbuy om niet snel te vergeten. Toen de leiding woensdagavond thuiskwam, werd er onmiddellijk gezocht naar een nieuwe kampplaats. “Iedereen heeft gezocht naar een terrein, zelfs een paar ouders hebben met ons contact opgenomen om mee te zoeken. Dat was wel heel fijn.”, vertelt Tim. Uiteindelijk kwamen ze uit op een kleine wei in de Plantinlaan in Putte-Stabroek, niet zo ver van huis.

“Toen we die wei gevonden hadden, hebben we meteen contact opgenomen met de jeugddienst van Stabroek om alles zo snel mogelijk te regelen.” En de jeugddienst maakte daar ook snel werk van. Jeugdconsulente van Stabroek, Tessa Michiels: “Eerst heb ik de schepen van jeugd, Liesbeth Bardyn (CD&V), en burgemeester Rik Frans (N-VA) opgebeld of zij hier mee akkoord gingen en dat was ook zo. Nadien heb ik Toerisme Vlaanderen aan de lijn gehad om vergunningen aan te vragen, maar omdat er geen gebouw op die wei staat, was dat niet nodig.”

Nadat ook de politie en de brandweer groen licht gaven, vertrokken de Givers en hun leiding voor de tweede keer in één week tijd op kamp. Niet naar het verre Durbuy, maar naar buurtgemeente Stabroek. “Het Moretusbos ligt om de hoek en ook de Kalmthoutse Heide is dichtbij, dus er valt genoeg te beleven.” zegt, Tim Lambrechts. “We zitten dan wel op kamp in een woonwijk, maar niemand heeft er problemen mee.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

  1. Dikke proficiat voor alle inzet die iedereen geleverd heeft. Vooral LISSA Michiels ( niet Tessa zoals vermeld 🤗)
    Nog veel plezier op kamp

    1. Idd dikke pluim voor de leiding, voor al jullie harde werk. Knap gedaan om zo snel een oplossing te vinden om het kamp alsnog te laten doorgaan. Het giverkamp van 2021 zal niet snel vergeten worden 👌

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.