Gemeente Kalmthout doneert 20 000 euro voor slachtoffers noodweer

De vlaggen aan het gemeentehuis hangen halfstok.
Zo betuigt de gemeente ook symbolisch haar medeleven aan alle getroffen gemeentes en slachtoffers.

KALMTHOUT – Om haar solidariteit te betuigen met de slachtoffers van het noodweer, doneert de gemeente Kalmthout 20 000 euro aan de hulpactie van Rode Kruis-Vlaanderen. Dat maakte het college van burgemeester en schepenen zonet bekend.

“De vreselijke beelden van het noodweer in – onder andere – ons land laten niemand onberoerd”, licht burgemeester Lukas Jacobs toe. “Ook in Kalmthout is de solidariteit ontzettend groot; vanuit het gemeentebestuur bekeken we dan ook wat we kunnen betekenen voor de getroffen regio’s. Na overleg op het schepencollege komen we tegemoet aan de vraag voor financiële hulp. We doneren 20 000 euro aan ‘Helpen Helpt’, de hulpactie van Rode Kruis-Vlaanderen. Daarnaast hangen de vlaggen aan het gemeentehuis halfstok. Zo betuigen we symbolisch ons medeleven aan alle getroffen gemeentes en slachtoffers.”

“De gemeente kreeg de afgelopen dagen ook heel wat vragen van burgers die hun hulp willen aanbieden”, laat burgemeester Jacobs nog weten. “Wie wil, kan zelf een financiële bijdrage leveren via Rode Kruis-Vlaanderen of zich bij diezelfde organisatie aanmelden als vrijwilliger.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *