Schoolgebouw omgevormd tot sociale appartementen

-kapellen-sociale-appartementen-in-school
Het oud schoolgebouw,aan de Hoogboomsesteenweg 111 in Kapellen-Hoogboom, behoort definitief tot het verleden. Het bekende gebouw heeft plaats gemaakt voor een nieuwbouw met 10 sociale appartementen. Het project, gerealiseerd door De Ideale Woning heeft 1,33 miljoen euro gekost.
Het vroegere schoolgebouw is tot 2003 in dienst gebleven en in maart 2015 werd gestart met de sloop. Kort daarop begonnen de werken voor de nieuwbouw. Het modern complex bestaat uit vijf appartementen op het gelijkvloers. Vier ervan hebben één slaapkamer en het andere twee slaapkamers. Alle woongelegenheden zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De verdieping bestaat uit vier duplexappartementen met twee slaapkamers en één duplexappartement met vier slaapkamers. Voor alle appartementen is een autostalling, bergruimte en fietsenstalling voorzien. Daarnaast heeft het gebouw een gemeenschappelijke tuin. Het complex werd geopend met een rondgang in het gebouw. “Wij kiezen bewust voor kleinschalige inbouwprojecten met zowel scholen, openbaar vervoer als kinderopvang in de nabijheid. Dit project is hiervan een mooi voorbeeld” zegt burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld). Dirk de Kort, voorzitter van De Ideale woning, benadrukte het belang van sociale woongelegenheden in de regio. “In Vlaanderen staan 120.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning. Ongeveer 34 procent daarvan is afkomstig uit Antwerpen en zijn randgemeenten. Voor Kapellen staan nog enkele projecten in de steigers. Aan de Wilgenstraat komen 26 appartementen die vermoedelijk klaar zijn in mei 2017. In maart 2017 start de realisatie van acht appartementen en één woning aan de Engelselei. Als ook deze projecten afgerond zijn, zal De Ideale Woning in Kapellen 89 sociale woningen beheren”. In Kapellen staan 141 gezinnen op de wachtlijst.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder