Scholencross met meer dan 600 lopers

STABROEK – Op woensdag 27 september had op de atletiekpiste van het sportcentrum in Stabroek de jaarlijkse scholencross plaats. Deze wordt ingericht door de gemeentelijk sportraad in samenwerking met het gemeentebestuur.

De scholencross kan rekenen op deelnemers van de Stabroekse scholen: Sint Catharina, De Stappe, De Rekke, Sint Calasanz en tenslotte de Putse Knipoog. Kleutertjes vanaf 5 jaar tot leerlingen van het zesde leerjaar konden deelnemen. Meer dan 600 lopers hadden zich ingeschreven. De scholencross wordt onderverdeeld in leeftijdscategorieën, meisjes en jongens, die dan ook verschillende afstanden moeten afleggen.
De start werd rond 13.30 uur geven met een 100 meter-loop voor de vijfjarige kleuters. Naar gelang de leeftijd werd de afstand langer. De leerlingen van het eerste en het tweede leerjaar moesten 300 meter afleggen. Het derde en vierde leerjaar kregen een afstand van 500 meter. De laatste reeksen, met de leerlingen van het zesde leerjaar, startten rond 15.30 uur, zij moesten 700 m lopen. Wie een valpartij meemaakte werd getroost door de twee clowns die lustig toertjes maakten op het grasplein van de atletiekpiste. Tussendoor konden de kinderen zich uitleven op de springkastelen of zich laten schminken. De scholencross werd afgesloten met een prestatieloop waar iedereen aan kon deelnemen.

Iedere deelnemer kreeg een medaille en voor de eerste drie snelste lopers was er een gouden, zilveren of bronzen medaille. De medailles werden uitgereikt door de schepenen Liesbeth Bardyn, Veerle Nonneman en Sarah Demartelaere.

Tenslotte kregen de lopers nog een extra tas met leuke gadgets en wat lekkers.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *